חייהם של 3.5 מיליון ילדים פקיסטנים בסכנה בגלל השיטפונות עזים במדינה. "המים המזוהמים הופכים בימים האחרונים לבית גידול לחיידקים ולמקור להפצת מחלות", אומר שליח האו"ם שהגיע לאזור השיטפונות.
מי הנהרות בדרום פקיסטן ממשיכים לעלות על גדותיהם וליצור כאוס מחבל סינד עד בלוקיסטאן. כחמישית מאזרחי המדינה - 20 מיליון בני אדם, סובלים מהשיטפונות. עד עכשיו נספרו יותר מ-1,500 גופות של אזרחים, אבל באו"ם ובפקיסטן יודעים שהמספר הזה, לא משקף את גודל האסון.
תושבי האזורים הללו, מתלוננים על רעב ומחלות. הם נאלצים לברוח מבתיהם והופכים לפליטים במרכזה של המדינה. "מה שמדאיג אותנו יותר מכל זה מצב המים והבריאות, אנו צריכים ליצור מאגרי מים נקיים, המאגרים הקיימים זוהמו בגלל השיטפונות ועכשיו יש מחסור חמור במים", אמר דובר האו"ם בנושאים הומניטאריים.
אין ממשל, אין יד מכוונת
"מכאן זה נראה שאין איש שעובד ברשויות מאז תחילת השיטפונות. איבדנו את הילדים שלנו, את בעלי החיים שהיו לנו לפרנסה, אנחנו בקושי מצליחים להחזיק את עצמנו בחיים", מספר מוחמד לאיג' מדרום פקיסטאן. "הגענו למרכזי הסיוע - אבל אין כאן איש שיכול לסייע. איפה הממשלה ? לאן אנחנו צריכים ללכת ? מישהו צריך להגיד לאנשי הממשל שהם צריכים לעשות עכשיו כל מה שהם יכולים כדי לעזור לנו".
ארגון הבריאות הבינלאומי מתכונן לשלוח את אנשיו לפקיסטן כדי לנסות ולהלחם במחלת הכולרה, למרות שהממשל באיסלמאבאד, עדיין לא העביר בקשה רשמית לטיפול במחלה. בארגון מעריכים כי ששה מיליון בני אדם עשויים לחלות במחלה הנוראית.
מזכ"ל האו"ם באן קי מון שביקר באזורי האסון, עזב הבוקר את פקיסטן באומרו שהשיטפונות הם האסון הנורא ביותר שראה בחייו, והכריז על חבילת סיוע בינלאומית. עשרות מיליוני דולרים זורמים כעת לכלכלה הפקיסטנית בכדי להתמודד עם אסון הטבע שמאיים על חיי התושבים
רוצים לקבל עוד עדכונים מרחבי העולם? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק