ניו זילנד שוב רועדת: סדרה של רעידות אדמה חזקות פקדה את העיר למודת האסון קרייסטצ'רץ' בניו זילנד. בשלב זה לא דווח על הרוגים או נזק משמעותי במקום בו רק לפני עשרה חודשים נהרגו כ-180 בני אדם, ביניהם שלושה ישראלים. רעשי האדמה גרמו להפסקות חשמל במוקדים שונים ברחבי העיר ולסגירה זמנית של שדה התעופה. תושבים רבים פונו מבתיהם, ערב לפני חגיגות חג המולד.
רעידת האדמה הראשונה שפקדה את העיר נמדדה בעוצמה של 5.8 בסולם ריכטר במרחק של כ-20 ק"מ צפונית מזרחית למרכז העיר. בעקבותיה הורגשו רעדי משנה חזקים, אחד מהם בעוצמה של 5.3. עם זאת, לא הוצאה אזהרת צונאמי. עד כה דווח על אדם אחד שנפצע במרכז קניות בעיר ופונה לבית החולים לקבלת טיפול.
רצף הרעשים מגיע מעט לפני תחילת חג המולד כשאזרחי ניו זילנד פוקדים את הקניונים בחיפוש אחר מתנות לחג. תושבי כרייסטצ'רץ' זוכרים את האסון הקודם ורבים מהם מיהרו לברוח מהעיר וגרמו לפקקים גדולים בכבישים המובילים החוצה מן העיר.
"היום השחור של ניו זילנד"
בפברואר השנה פקדה רעידת אדמה בעוצמה 6.3 את העיר קרייסטצ'רץ', השנייה בגודלה בניו זילנד, בה נהרגו כ-180 בני אדם.
הרעידה התרחשה ב-22.2.11 בשעה 12:51 בצהריים (שעון מקומי), בזמן שהרחובות והחנויות היו הומי אדם. בניו זילנד דיווחו כי כבישים, בתים ומבני ציבור קרסו בעקבות הרעש הכבד, ואוטובוסים שלמים נקברו על נוסעיהם תחת ההריסות. כוחות ההצלה המקומיים פעלו לחילוץ ניצולים מבין ההריסות בעיר.
עוצמת הרעש עמדה על 6.3 בסולם ריכטר, רעידה לא חזקה מאד במונחים של רעידות אדמה הרסניות, אולם מוקד הרעש היה קרוב מאד לעיר כרייסטצ'רץ', מה שהוביל למספר הנפגעים הגבוה וההרס הרב. מדובר באזור שעבר מאות רעידות אדמה קטנות בשנים האחרונות, החזקה שבהן היתה בעוצמה של 7.2.
"אנחנו עדים כנראה ליום השחור ביותר בתולדות ניו זילנד", אמר אז ראש הממשלה המקומי ג'ון קי. בוב פארקר, ראש העיר כרייסטצ'רץ', המונה כ-400 אלף תושבים, הגדיר אז את עירו כ"אזור אסון".