האדמה רועדת - לא מאוד רחוק מכאן: רעש אדמה בעוצמה של 6 בסולם ריכטר פקד לפנות בוקר את מזרח טורקיה וגרם להרס רב במדינה. סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת על לפחות 57 הרוגים. בקיר ינילמאז, ראש העיר קובנסילר הסמוכה למוקד הרעש, דיווח על עשרות תושבים שעדיין לכודים תחת ההריסות בשלושת הכפרים הסמוכים.
הרעידה התרחשה בשעה 04:30 לפנות בוקר (שעון ישראל) במזרח טורקיה, כשמרכז הרעש הורגש בכפר בסיורט. זמן קצר לאחר מכן, התרחשו קרוב ל-20 רעידות משנה, שהחזקה שבן הגיעה לעוצמה של 4.1 בסולם ריכטר.
"משר החוץ בודק את הדיווחים ממוקד הרעש, אולם בשלב זה אין חשש לחייהם של ישראלים", סיפר לחדשות 2 באינטרנט דובר משרד החוץ יוסי לוי, שהסביר שלא מדובר באזור מתוייר.
על פי הדיווחים בתקשורת המקומית, מספר הפצועים הרשמי עומד על 60, אולם מספרם צפוי לעלות בצורה משמעותית משום שישנם תושבים רבים שעדיין לכודים תחת ההריסות. כאמור, הרעידה התרחשה לפנות בוקר, שעה שרוב תושבי הכפרים ישנו במיטתם. עם עם תחילת הרעש, יצאו תושבי הכפרים בבהלה מבתיהם ורצו אל הרחובות בניסיון לתפוס מחסה, מהמבנים הקורסים.
פעולות החילוץ עדיין נמשכות וכוחות רבים של הסהר האדום נמצאים במקום הרעש בניסיון לחלץ את הפצועים. במקביל זרמו אל המקום כוחות חילוץ שפועלים מאז שעות הבוקר בחילוץ התושבים הלכודים. ממדי הנזק עדיין אינם ברורים בשעה זו, אך כלי התקשורת מדווחים על הרס רב בסביבת הכפרים.
מאות אלפי הרוגים ברעידות אדמה בחודשיים האחרונים
שתי רעידות אדמה גדולות שאירעו לאחרונה, גבו את חייהם של יותר מ-200 אלף בני אדם. בחודש ינואר השנה התרחשה רעידת אדמה בעוצמה של 7 בסולם ריכטר שפגע במדינה הענייה ביותר בחצי הכדור המערבי. מרבית המבנים בבירה פורט-או-פרנס קרסו בעקבות הרעש, בהם ארמון הנשיאות ומבנים ממשלתיים וציבוריים רבים. תשתיות חשמל ותקשורת נפגעו גם הן בצורה קשה.
כחודש לאחר כן, פקד רעש אדמה בעוצמה 8.8 בסולם ריכטר בצ'ילה, בדרום אמריקה, שבו נספו 452 בני אדם. אלפי חיילים מוצבים בערים ובכפרים מסביב לעיר הבירה סנטיאגו ולעיר קונספסיון מאז האסון, ועוסקים במלאכת פינוי ההריסות והחילוץ. מדובר ברעידת האדמה החזקה ביותר בחמישים השנים האחרונות.
ככל שחולפים הימים מאז רעש האדמה, עולים לרשת עוד ועוד קטעי וידאו המתעדים את האסון. השבוע התפרסמו תמונות חדשות של הרגעים שלאחר רעידת האדמה, בהן נראית עיירת חוף בשם דיץ', במרכז צ'ילה, נשטפת כליל על ידי גל הצונאמי שנוצר בעקבות רעידת האדמה.
עוד מתברר כי צ'ילה הייתה המדינה היחידה מבין 53 המדינות לחופי האוקיינוס השקט שלא הוציאה אזהרת צונאמי רשמית בשעות שלאחר רעידת האדמה, זאת כתוצאה מהכאוס המוחלט ששרר במדינה. זו הסיבה המרכזית לכך שתושבי החוף לא דאגו להתפנות מבתיהם למקומות יותר גבוהים. התוצאה: מאות הרוגים סמוך לחוף.