לאחר ההודעה הלילה של קוריאה הצפונית על כך ששיגרה לוויין על טיל בליסטי ארוך טווח לחלל, מדינות העולם זועמות. למרות טענות הממשל בפיוניאנג כי מדובר בשיגור לוויין אזרחי לחלל וכי לא מדובר בשיגור למטרה צבאית, הודיעו בבית הלבן כי מבחינתם מדובר בצעד מתגרה וגם ברוסיה גינו את המהלך, זאת לאחר גינוי מצד קוריאה הדרומית, יפן וסין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הצעד מאיים על הביטחון האזורי ומפר החלטות של מועצת הביטחון של האו"ם", נמסר מוושינגטון. בארצות הבהירו כי לא יעברו על כך בשתיקה ויפעלו יחד עם המעצמות בעקבות הפעולה: "צריך להעביר מסר ברור לקוריאה הצפונית שלהפרות הללו יש השלכות".
ברוסיה הגיבו יחסית באיפוק לשיגור הטיל אך הביעו צער על המהלך. "המהלך מנוגד לעצת הקהילה הבינלאומית, וזה מעורר צער רב, הצעד מפר את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם ותורם לאי היציבות", נמסר ממשרד החוץ הרוסי. שר החוץ הרוסי אף אמר שהשיגור רק מגביר את המתיחות באזור.
גם מזכ"ל האו"ם באן קי מון גינה את את המדינה המבודדת ומסר כי זו "הפרה ברורה של החלטת מועצת הביטחון 1874". הקהילה הבינלאומית סבורה שהצפון קוריאנים הפרו את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם שדרשה מהם להפסיק לפתח את הטכנולוגיה הבליסטית.
יפן וקוריאה הדרומית נכנסו לכוננות עליונה
ממשלות יפן וקוריאה הדרומית הורו לצבאות שלהם להיכנס לכוננות עליונה. הטיל היה אמור לעבור מעל כל חצי הקוריאני ומעל סין העממית, בעלת הברית היחידה של קוריאה הצפונית. חיל הים היפני דיווח כי ראו את הטיל על מסכי המכ"ם שלהם מעל האי אוקינאווה. השלב בו אמור הלוויין להיכנס למסלול מסביב לכדור הארץ אמור להתרחש מעל הים הצהוב והפיליפינים.
מומחים העריכו כי עצם השיגור אמור לבסס את שלטונו של קים ג'ונג און בן ה-29, שירש את השלטון מאביו וזוכה עד עכשיו לאמון הצבא הגדול של המדינה הקומוניסטית. און, השליט השלישי ברציפות ממשפחת קים בקוריאה הצפונית, שולט על אחת המדינות העניות בעולם, בה האזרחים חסרים זכויות אדם בסיסיות. בין השאר, תושבי קוריאה הצפונית לא רשאים לנוע ממקום למקום ללא אישור, לצרוך תקשורת שאינה צפון-קוריאנית או לעזוב את המדינה.
חשש: קוריאה הצפונית תשתמש בראש נפץ גרעיני
הטיל שוגר בסמוך ליום השנה הראשון למותו של מנהיג המדינה לשעבר קים ג'ונג איל, וגם סמוך למערכות הבחירות שאמורות להתקיים בקוריאה הדרומית וביפן. דבר השיגור דווח בתקשורת הדרום קוריאנית, ואושר על ידי הצבא של השכנה מדרום, שאיתר את השיגור. מפיונגיאנג נמסר כי זכותה של המדינה לשגר לווין לחלל, אך במדינות השכנות ובמערב עולה מזה זמן רב חשש כי הטיל למעשה נועד לבדוק את יכולת השיגור של ראש נפץ גרעיני על טיל ארוך טווח. על קוריאה הצפונית נאסר לבצע ניסויים בטילים ובחומר גרעיני כחלק מסנקציות שהאו"ם הטיל על המדינה.
קוריאה הצפונית ביצעה בחודש אפריל האחרון ניסוי שיגור לווין מזג אוויר שנכשל, גם אז העולם גינה והביע צער שהמנהיג החדש של קוריאה הצפונית , קים ג'ונג און, השלישי ממשפחת קים ששולט במדינה, ממשיך בדרכי המנהיגים הקודמים שמבודדים את קוריאה הצפונית מהעולם. בקהילה הבינלאומית חוששים שקוריאה הצפונית עורכת את השיגורים כדי להראות לעולם את היכולות הצבאיות שהיא מפתחת, במטרה למכור את היכולות הטכנולוגיות הבליסטיות, למדינות כמו אירן או לכוחות "ציר הרשע".