סבב השיחות השני בין נציגי המערב לאירן הסתיים בבגדד ללא תוצאות, כך מדווחות סוכנויות הידיעות. על אף שבימים האחרונים דווח על הסכם מתגבש בין המעצמות לרפובליקה האסלאמית, שבה אירן וחזרה על דרישתה להמשיך בתהליך העשרת האורניום.
"אנחנו נמשיך ונדבוק ברצוננו לפתח את תעשיית הגרעין במדינה", אמר הנציג האירני סעיד ג'לילי במסיבת עיתונאים בתום הדיונים. "זה יהיה גרעין למטרות שלום. פיתוח תכנית הגרעין היא זכותה המלאה של האומה האירנית".
"הם הציעו הצעה אחת בלבד במהלך השיחות", זעם ג'לילי. "שלא התייחסה בכלל לנקודת המוצא שלנו, לפיה מדינתנו תמשיך בתהליך העשרת האורניום. זה היה הבסיס לכל שיתוף פעולה שלנו עם נציגי המערב".
גם שרת החוץ של האיחוד האירופי, קת'רין אשטון, הסכימה עם ג'לילי על כך שלאירן זכות לפתח גרעין לצרכי שלום. "מה שברור הוא ששני הצדדים מעוניינים להתקדם, וכי יש בסיס משותף מסויים, אולם חילוקי הדעות המשמעותיים עומדים בעינם", אמרה אשטון. "עם זאת, אנחנו בהחלט מסכימים על הצורך בהמשך הדיונים כדי להגיע להסכמות".
סבב שיחות נוסף בין טהרן למעצמות נקבע לעוד שלושה שבועות, בתאריכים 18-19 ביוני במוסקבה.
ברק: כל האופציות על השולחן
כבר עם פתיחת השיחות, התייחסו בחשדנות רבה למגעים בין אירן למערב. "זה תרגיל אירני שנועד למשוך זמן ולדחות את החרפת הסנקציות", אמרו אותם גורמים בכירים.
גם שר הביטחון אהוד ברק התייחס אתמול לנושא, ובריאיון לתכנית "בוקר טוב ישראל" עם גולן יוכפז בגלי צה"ל אמר: "אובמה ויתר נציגי המערב אינם תמימים, אבל הם מבקשים להשיג התקדמות ולכן מוכנים להתפשר. משיכת הזמן בעיננו היא בעייתית ויש לקיים את השיחות בין המערב לבין אירן באופן תכוף יותר. מבחינתנו, כל האופציות על השולחן".
לדברי ברק, "גם צפון קוריאה קיימה מגעים עם המערב אבל בסופו של דבר ביצעה פיצוצים גרעיניים. המהלך של אירן וסבא"א היה צפוי. האירנים התכוננו למצב שכשיגיעו האירועים בבגדד הם יוכלו לומר למעצמות שאת הדברים הפרוצדורלים הם מתאמים עם סבא"א, ולעומת זאת, כשאמאנו מגיע לדבר על המהות הם אומרים לו שזה עניין שהם מבררים עם המעצמות. זה מאפשר להם קצת משחק".