הוועידה שלא הצליחה להציל את ווילי: אם מישהו חיפש הוכחה לכשלון הארגון הבינלאומי בנושא ציד הלוויתנים להגיע להסכמה עולמית בנושא, ולהביא למיגור או לפחות לצמצום הריגת היונקים הימיים - הוא יכול למצוא אותה בפתיחת עונת ציד הלוויתנים באיסלנד שנפתחה בימים האחרונים.
ארגון ה-IWC, שהתכנס לאחרונה במרוקו, ניסה בתקופה האחרונה להביא את המדינות בהן פועלים השווקים למוצרי הלוויתן - וביניהן איסלנד, נורווגיה ויפן - להפעיל פיקוח בנושא וליצור מכסות לציד, אבל מדינות אחרות החברות בארגון ניסו לאסור באופן מוחלט את הציד, והובילו למחלוקת קשה ולהיעדר הסכמה.
על פי הדיווחים, המכשול להבנות בנוגע לבלימת הציד הוא מדינות כמו יפן, שלא מוכנות להוריד את המכסה השנתית ל-200 לוויתנים. היפנים דורשים מכסה של 400 לוויתנים, כאשר כיום הציד במדינה מגיע עד ל-1,000 לוויתנים בשנה.
איסלנד ונורווגיה הן המדינות היחידות בהן ציד הלוויתנים זוכה למעמד חוקי. במדינות אחרות בעולם נערך הציד באופן בלתי חוקי, אך גם לא מפוקח. עונת הציד באיסלנד נמשכת בדרך כלל 100 ימים, בהם ניצודים מאות לוויתנים, דבר שמעמיד את אוכלוסיית היונקים הימיים בסכנת צמצום משמעותי ואולי אפילו הכחדה.
כעת, לאחר שהופסקו השיחות והניסיון להגיע לפשרה, ינסו חברי הארגון לגבש תוכנית חדשה שתוצג למדינות בפגישה העולמית הנוספת, שתתקיים רק בשנה הבאה. בינתיים, גם השנה, ימצאו עצמם אלפי לוויתנים ברחבי העולם מקריבים את חייהם על מזבח מוצרי הצריכה והמזון.