לבית משפט במומבאי, הודו, הוגשה תביעה נגד חברת הגוגל, המפעילה את שירותי הלווין "גוגל ארת' (Google Earth). זאת, בטענה כי קבוצת הטרוריסטים שתקפה בחודש שעבר בעיר נעזרה בשירותי החברה, על מנת לנווט את דרכם לעיר וברחובותיה.
התביעה דורשת שהחברה תטשטש את צילומי הלווין של אתרים רגישים ואסטרטגיים. מחקירת מתקפת הטרור עד כה עולה, כי הטרוריסטים שהסתערו על מומבאי והפעילים שאימנו אותם היו מיומנים מאוד ובעלי יכולות למידה טכנולוגיות גבוהות. הם השתמשו במערכות GPS מתקדמות על מנת לנווט עצמם בים, תקשרו באמצעות טלפונים לוויניים, השתמשו בטלפונים עם כרטיסי SIM שונים, וייתכן אף שתכננו את דרכי התנהלותם בעיר לפי שינוי נהלי התנועה מרגע תחילת טיפולם של כוחות הביטחון ההודים באירוע.
משטרת הודו טוענת כי מחקירת המחבל היחיד שנתפס בחיים עולה, שהטרוריסטים ניווטו עצמם היטב בתוך העיר גם באמצעות תמונות לווין של העיר. אנשי הקומנדו ההודים שפרצו למלון הפאר טאג' מאהל טענו, כי החמושים הצליחו לחבר קו תקשורת ישיר לחדר הבקרה של רשת הטלוויזיה הסינית CCTV, הממוקמת בסמוך למלון.
צילום אינטראקטיבי באיכות גבוהה ביותר
סוכנים בשירותי הביטחון ההודיים קראו לצמצם במידה ניכרת את מה שהם כינו "המידע העשיר והמגוון הקיים בתוכנת ' גוגל ארת' ' לכמה שנים, בשל העובדה ש"הוא קיים בשפע לכל הדורש, וכי ניתן לגשת אליו בחופשיות".
תוכנת גוגל ארת' מאפשרת להביט בתצלומי לווין של כדור הארץ ברזולוציית תצלום גבוהה ביותר, במיוחד בערים מרכזיות בעולם כמו לונדון, פריז ומוסקבה. התצלום המתקבל בתוכנה דינמי ואינטראקטיבי, המייצג מידע גאוגרפי שמאפשר חיפוש מקומות על פני כדור הארץ. התוכנה הפכה נגישה לציבור בשנת 2005.
171 בני אדם נהרגו בהתקפת הטרור במומבאי, שאירעה ב-26 לנובמבר. תשעה מחבלים נהרגו בהתקפת הטרור ואחד נעצר ונחקר. המחבל סיפר במהלך חקירתו כי ב-18 החודשים האחרונים הוא התאמן ארבע פעמים במחנות אימונים בפקיסטן. לטענת העצור הוא שייך לקבוצה שנקראת "לשקר א-טייבא", קבוצה איסלמית קיצונית שמואשמת בהתקפות קודמות על אדמת הודו.