ב-20 השנים האחרונות עבר דיוויד נוט, מנתח בריטי, בין מוקדי לחימה ברחבי העולם בשירות הצלב האדום. אחרי שהיה בבוסניה ובעירק, הגיע לרצועת עזה. בסוף השבוע שוחח ד"ר נוט עם כלי תקשורת בבריטניה וסיפר על חוויותיו ממה שכינה "עזה האפוקליפטית".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"ביום שישי אחרון הייתה אמורה לצאת לדרך הפסקת אש של 72 שעות, אבל אחרי שעתיים השתחררו רוחות הגיהינום", סיפר. "במשך 12 שעות הייתי בבית החולים שיפא בעזה וזה היה יום קשה".
"טיפלנו בילדה בת 8 שספגה רסיסים", סיפר לדיילי מייל. "רוב הניתוחים שאנו עורכים מבוצעים בילדים ובנערים שמגיעים לכאן מרוסקים מפגזים ומבתים שקרסו". לדברי הרופא, בצהרי יום שישי הופצה בבית החולים שמועה שהמקום עומד להיות מופגז, בזמן שעסק בניתוח. "אי אפשר היה לעזוב את החולה. מצאנו מקום מוגן בחדר הניתוח והמשכנו לעבוד", סיפר.
"המצב בעזה בלתי נתפס. יש קבוצות אחרות, מלבד צה"ל וחמאס, שנלחמות והאיום עלול להגיע מכל כיוון", הוא אומר. "במשך כל היום אנחנו פועלים ומנסים להציל חיים ובינתיים יש כל הזמן הפצצות. במובן מסוים קל יותר להיות מנתח כי אתה תקוע בחדר הניתוח. לעמיתי האיטלקי שעובד בחדר המיון הרבה יותר קשה. לפני כמה ימים נכנסו לחדר המיון 140 איש בעשרים דקות. חדר המיון של שיפא הוא הכאוטי ביותר בעולם".
"אין לי משפחה שתדאג לי"
"לא משנה כמה רע מצבו של הפצוע, אצלנו כולם מקבלים הזדמנות להישאר בחיים", הוסיף ד"ר נוט. "בשבוע שעבר זה היה כמו חזון אחרית הימים - בשעת לילה הגיעו רקטות מהים, אש מטנקים ומטוסי קרב שהטילו פצצות בכל מקום. זה היה כמו סרט הוליוודי, כמו סוף העולם. אתה מרגיש שהחיים שלך בסכנה וחושב לעצמך 'אני יכול למות הלילה'".
במהלך עבודתו בעזה נתקל ד"ר נוט בלא מעט מצבים קשים. הוא סיפר על ילד אוטיסט שנקשר לעץ מכיוון שלא הפסיק לצעוק. כשצוות של הצלב האדום הגיע כדי לחלץ את הילד, נפתחה לעברם אש וחלק מאנשי הצוות נהרגו. על חייו האישיים הוא לא מרבה לדבר. "אין לי אישה, ילדים או הורים שידאגו לי. יכולתי לבחור בחיי נישואים אבל אני לא רוצה בזה".
למרות הסכנות הרבות אליהן הוא נחשף, גם בתום המבצע לא מתכוון ד"ר נוט להפסיק לפעול באזורי קרב. "מחר אולי תהיה עוד אפוקליפסה ואני מרגיש שאני יכול להציע עזרה ותמיכה במצבים נואשים", הוא אומר. "כדי לעשות את העבודה הזאת אתה מוכרח לנתק את עצמך לגמרי ממה שקורה סביבך".