תמונת ארכיון (צילום: AP)
מתקן הגרעין בפורדו. ארכיון|צילום: AP

אתר האינטרנט WND שדיווח לראשונה על הפיצוץ לכאורה במתקן הגרעיני המרכזי של אירן בעיר פורדו בשבוע שעבר, ממשיך לפרסם אודות המתרחש במקום. לפי הדיווח הבוקר, במקום כלואים 16 אזרחים צפון-קוריאנים - בהם 14 טכנאים ושני קציני צבא בכירים, שלא יכולים לצאת ממתקן הגרעין בשל הפיצוץ שלטענת האתר הרס חלקים נרחבים במקום. נדגיש, שלדברים אין אישור מכל מקור אחר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האתר מצטט את מנהל המרכז ללימודי ערב ואירן בלונדון, ד"ר עלי ראזה נוריזדה, חוקר שלטענת האתר הוא בעל קשרים רבים ברפובליקה האסלאמית, שאישר שבעקבות הפיצוץ נכלאו באתר רבים מהעובדים.

לפי המקור של האתר, 36 טכנאים וקצינים צפון-קוריאנים הגיעו לטהרן ב-15 וב-17 בינואר וביקרו בשני אתרי גרעין תחת אבטחה כבדה. לטענת האתר, אחד האתרים עדיין איננו מוכר למערב ויש בו מספר רב של צנטריפוגות. האתר השני הוא זה שממוקם בפורדו.

"הפיצוצים אירעו בו זמנית"

האתר מביא גם מדבריו של מידרזה זאכרי, קצין לשעבר במשמרות המהפכה שערק מאירן, ומאשר את הימצאות האזרחים הצפון-קוריאנים באתר הגרעין בפורדו. אמש שודר במהדורה המרכזית ריאיון מיוחד עם זאכרי, בו העריך שה-CIA האמריקני או המוסד הישראלי עומדים מאחורי המתקפה, לכאורה.

המקור שמצטט האתר דיווח שמצלמות שהציב המשטר באתר בפורדו חשפו שב-21 בינואר החלה המשלחת הצפון-קוריאנית להטעין גז אורניום במתקן ב-9:15 בבוקר, זמן טהרן. בשעה 10:43, לפי הדיווח, אירעה תקלת חשמל שתוקנה כעבור שתי דקות.

ב-11:36, לפי WND, אירעו חמישה פיצוצים בו זמנית בתאי הצנטריפוגות, שני פיצוצים במחסן האורניום ופיצוץ-משנה במבואה למתקן, ליד היציאה. באתר מדווח שבזמן הפיצוצים, אור חזק בצבע אדום וסגול מילא את התמונה ונשמע רעש חזק ביותר.

"חומרי נפץ במנורות התקרה"

לפי הדיווח, כוחות הביטחון שמאבטחים את המתקן הודיעו מיד לממונים עליהם, שהורו להם להישאר בחדר הבקרה ובשום אופן לא לצאת ממתקן הגרעין עד שאנשי המודיעין יגיעו. לאחר מכן הורו להם לסגור את כל הדרכים המובילות לאתר בפורדו.

WND כותב שכשעתיים לאחר הפיצוצים, סוכני המודיעין הגיעו למקום ואחרי שראיינו את אנשי הצוות ועברו על מה שקלטו המצלמות, סברו בתחילה שייתכן וחומרי נפץ הושמו במנורות בתקרת המתקן.

עוד נכתב שהרשויות באירן חוששות שפתיחת המתקן עלולה להביא לשחרור קרינה וגז אורניום לסביבה או אף לגרום לעוד פיצוצים. מקור אחר, ממשרד הפנים האירני, טען בפני האתר שאתמול נערכה פגישת חירום בה נכח גם הנשיא אחמדינג'אד ובה הוחלט שלא לחשוף בפני העולם את דבר הפיצוץ.