האם גלגל ההצלה למשבר הכלכלי שצפויה ארצות הברית לאשר היום יעשה את העבודה? מנכ"ל "מנורה מבטחים", יהודה בן-אסייג, אופטימי. "לתכנית יש משמעות אדירה בעיצוב המערכות הפיננסיות וביכולת של הכלכלה האמריקאית להסתכל הלאה ולהגיע ליציבות", אומר בן-אסייג לחדשות 2 באינטרנט.
נציגי המפלגות בקונגרס האמריקני הגיעו אמש להסכמה על תכנית החילוץ הכלכלית, וכעת הכדור עובר אל הקונגרס והסנאט שצריכים לאשר את התכנית שעלותה 700 מיליארד דולר. הכסף הזה אמור לעבור לעסקים הקורסים במדינה בשלושה שלבים. עם זאת, התכנית המקורית עברה גם כמה תיקונים שינסו למזער את הנזק שייגרם למשלמי המסים האמריקאים.
"תכנית הסיוע לפיה הממשל הולך לקנות את הנכסים המטרידים אצל הבנקים שרכשו אותם מהווה רשת ביטחון למערכת הפיננסית האמריקאית ותקטין את הסיכוי שבנקים נוספים ימשיכו לקרוס", מסביר בן-אסייג. "האופטימיות הזו מחלחלת אלינו, ואנחנו הראשונים להגיב כי אנחנו סוחרים ביום ראשון".
גם באירופה מנסים להתמודד עם המשבר הכלכלי: אמש הכריזו ממשלות בלגיה, הולנד והאיחוד האירופי כי ירכשו 49% ממניות קבוצת הפיננסים "פורטיס" ויזרימו למעלה מ-16 מיליארד דולרים לחברה על מנת למנוע את התפשטות המשבר.
ובינתיים בבורסות במזרח אסיה עוד לא רואים את האור. המסחר נפתח שם הבוקר בירידות שערים של כ-2%.