גינויים חריפים ברחבי העולם לשיגור שביצעה קוריאה הצפונית: שרי החוץ של שמונה המדינות המתועשות תוקפים את פיונגיאנג, לאחר ששיגרה טיל ארוך טווח שהתפרק, וחלקיו נפלו לים. לטענתם מדובר בצעד הנוגד את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם.
"מכיוון שאנו חולקים בעמדה לפיה השיגור מערער את יציבות השלום באזור, אנו קוראים לקוריאה הצפונית להימנע משיגורים נוספים הכוללים שימוש בטילים בליסטיים", הבהירו שרי החוץ של ה-G8. מארצות הברית נמסר בעקבות השיגור, כי על מנהיגי צפון קוריאה להשקיע בתושבים מעוטי יכולת, במקום לבזבז משאבים. בנוסף הודיעה מועצת הביטחון של האו"ם כי תכנס היום דיון מיוחד לדון בשיגור שנכשל.
"על אף כישלון השיגור, המעשה הפרובוקטיבי של קוריאה הצפונית מאיים על הביטחון באזור, מפר את החוק הבינלאומי ומנוגד להצהרות האחרונות שלה", אמר בתגובה דובר הבית הלבן ג'יי קרני. "אומנם המעשה אינו מפתיע, בהתחשב בדפוס ההתנהגות האגרסיבי של פיונגיאנג, אולם כל פעילות טילים מהמדינה הזאת מהווה דאגה לקהילה הבינלאומית. ארה"ב נותרת דרוכה אל מול הפרובוקציות ומחויבת לחלוטין לביטחון של בנות בריתנו באזור".
שר החוץ של רוסיה סרגיי לברור, מסר הבוקר בעקבות האירוע, כי רוסיה, סין והודו מסכימות כי יש להגיב באיפוק לשיגור וכי יש לנקוט בצעדים פוליטיים ודיפלומטיים. לדבריו, רוסיה מתנגדת להטלת סנקציות חדשות על צפון קוריאה בתגובה לשיגור הטיל.
גם ממשלת יפן הגיבה לשיגור ומסרה: "שיגור הטיל, שנעשה למרות קריאות חוזרות ונשנות מיפן לשמור על איפוק ולדבוק בערוצים דיפלומטיים, היה איום לביטחון יפן ואנשיה. זו פרובוקציה חמורה והפרה חמורה של החלטות מועצת הביטחון".
הטיל התפרק לחתיכות שהתפזרו לים
קוריאה הצפונית ניסתה הלילה לשגר טיל ארוך-טווח לחלל, אולם הטיל התרסק אל הים זמן קצר לאחר שעזב את הקרקע. הטיל שוגר מחופה המערבי של קוריאה הצפונית בשעה 07:39 (שעון מקומי). ממשרד ההגנה בדרום קוריאה נמסר כי הטיל התרסק בשלבי השיגור הראשונים והתפרק לכ-20 חתיכות שנפלו לים. "אנו עורכים מבצע חיפוש במטרה לדלות את החלקים", אמר דובר משרד ההגנה בסיאול זמן קצר בתום כינוס חירום של הממשלה בעקבות השיגור. הוא הדגיש כי השיגור היה ניסוי בטיל בליסטי.
ממשרד ההגנה ביפן נמסר כי הטיל טס כ-120 ק"מ בטרם התרסק אל הים. על פי דיווחים שונים, חלקים מהטיל נמצאו במים במרחק של 165 ק"מ בלבד מסיאול.
בשבועות האחרונים גבר הלחץ על קוריאה הצפונית, ואתמול יצאו שרי החוץ של שמונה המדינות המתועשות בהצהרה משותפת חריגה ובה נאמר: "אנו דורשים מקוריאה הצפונית להימנע משיגור הטיל". בפיונגיאנג טענו כי הטיל נושא לוויין מזג אוויר לחלל, אך במערב חוששים כי שיגור הלוויין הוא כיסוי לניסוי בטיל בליסטי בין-יבשתי, המסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני ולפגוע בתחומי ארה"ב.