הארוחה החגיגית שערכתם במסיבת הסילבסטר השנה ודאי לא כללה תולעים, עקרבים או צרצרים. למעשה, כנראה שאיש מכם מעולם לא התנסה בטעימת צרצר פריך או בנגיסה בעקרב מוקרם.
אבל בבתים רבים ברחבי אוסטרליה צצים יותר ויותר "מעדנים" מהסוג הזה, הודות לעסק המיוחד שהקימה צעירה בשם סקי בלקבורן. "ריכזתי כמה דוגמאות לחרקים אכילים", היא מדגימה למצלמה בחיוך גדול של שף מרוצה.
"יש לנו תולעים חדשות וקלויות", ממשיכה ה'שפית'. "כאן יש לנו את אותן תולעים מפוררות לאבקה, כך שנוכל להשתמש בהן לאפיה אני עושה מהם עוגת בננה ועוגיות שעשויות גם מקמח תולעים. יש לי סוכריות שמכילות צרצר ויש גם ג'וקים מצופים שוקולד - מריר או חלב".
מאות צרכנים אוסטרלים נהנו מהבישול יוצא הדופן הזה במהלך ארוחת חג המולד האחרונה. בלקבורן מספרת שהמכירות וההזמנות החלו כבר בספטמבר, והחרקים שלה עומדים בכל התנאים. "אנחנו מגדלים אותם כאן בתאי גידול נקיים שעומדים בתנאי תעשיית המזון, הם גדלים בתנאים טובים", היא מסבירה.
ממשימות בתכניות ריאליטי - לסעודות החג
אין באמת חידוש באכילת חרקים. סלבריטאים ומתמודדים בתכניות ריאליטי נאלצים ללעוס תולעים וג'וקים במהלך משימות הדחה כבר שנים, אבל עכשיו החרקים האכילים האלה עשו את דרכם מהג'ונגלים אל חדר האוכל.
כתב רשת סקיי ניוז באוסטרליה, ג'ונתן סמואלס, ניסה לטעום תיקן בשוקולד מריר. "זה פריך יותר משציפיתי, זה די דומה לביסקוויט, זה לא הדבר הכי טעים שאכלתי", אמר כשפניו מביעות תחושת גועל, "אולי זה היה יותר טעים בשוקולד חלב ולא שוקולד מריר. תודה, אבל אני אמשיך לאכול עוף".
אם יש לכם עוד מקום לקינוח, סקי בלקבורן מתכננת משהו מיוחד לחגים הבאים: עכביש טרנטולה מטוגן יתווסף לתפריט. אולי תוכלו אפילו להניח אותו לצדו של הגפילטע-פיש בפסח.