"ביטוי חופשי של אידיאולוגיות", כך תיאר יו"ר החוג למדעי המדינה בברוקלין קולג', הפרופסור פייזלי קורה, את האירוע האנטי-ישראלי שייערך מחר במוסד האקדמי, אירוע שלטענתו כבר זכה לתמיכה מצד ארגוני חמאס וחיזבאללה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מבקריו של הכינוס טוענים כי הוא צפוי להיות חד-צדדי, וכי שני הדוברים היחידים על הבמה יהיו עומר ברגותי, ממובילי ה-BDS, הקמפיין הקורא לחרם האקדמי על ישראל, וג'ודית בטלר, תומכת מרכזית בחרם. "אף אחד ממנהלי המחלקות במכללה לא אישר את הגעתו לאירוע", מסר דובר ברוקלין קולג' והבהיר כי הכנס לא יקבל תמיכה כספית. זאת, על רקע דיווחים בארה"ב שמחלקת מדע המדינה במכללה מממנת את הכינוס.
הכינוס עורר ויכוח גדול, ויותר מ-15 פוליטיקאים מקומיים כבר גינו את האירוע וכינו את BDS "מחרחר שנאה". "בעוד חמאס שולח מחבלים להתפוצץ באוטובוסים ולפגוע בחפים מפשע, ה-BDS פועל לבידודם של הישראלים משאר העולם", אמר המחוקק היהודי דב היקינד, חבר במפלגה הדמוקרטית בניו-יורק.
גם עו"ד אלן דרשוביץ הצטרף לקלחת וטען כי לכנס אין שום נגיעה לחופש הביטוי. "השאלה היא האם מחלקות אקדמיות צריכות לתת חסות ותמיכה לאירוע הקורא להכניס את הפרופסורים הישראלים ל'רשימה שחורה'", אמר דרשוביץ שאף הציע להצטרף לכנס כפאנליסט, ונענה בשלילה.
המכללה מסתייגת מהאירוע - אבל לא מבטלת אותו
גורמים במכללת ברוקלין מתכננים לייעץ לסטודנטים שלא לפקוד את האירוע הפוליטי. ובכל זאת, המכללה לא מתכוונת לבטל את הדיון. "לסטודנטים ולפקולטה ישנו חופש ביטוי מלא", הבהירה נשיאת הקולג' קארן גולד, "גם כשמדובר בנושאים שנויים במחלוקת שעלולים להיות מנוגדים לדעתם של רבים אחרים". עם זאת, גולד התעקשה שההסכמה לקיים את האירוע לא קשורה בשום אופן להשקפותיו של ה-BDS.
נשיאת מכללת ברוקלין זוכה בין היתר לתמיכתו של קנצלר האוניברסיטה CUNY בניו-יורק, מתיו גולדשטיין. "גם אני, כמו כל האנשים במוסדות להשכלה גבוהה, תומך בהשמעת כל הדעות בתחומים קריטיים", אמר.
והסטודנטים עצמם? חלוקים. "זו זכותנו להתבטא", אמר סטודנט לפילוסופיה בן 21, "אבל אנחנו חייבים לכבד את האחר". לעומתו, סטודנט אחר בן 20 מהחוג למדעי המדינה טען כי הוא מבין מדוע אנשים כועסים, "אבל אני חושב שמארגני האירוע מראים עד כמה אכפת להם ממה שקורה בעולם".