על רקע כישלון השיחות של המעצמות עם אירן והאיומים הבלתי פוסקים מכיוון קוריאה הצפונית, מפרסמת רשת CNN נתונים אודות מספר ראשי הנפץ הגרעיניים בהן מחזיקות מספר מועט של מדינות ויכולים אולי להוות סכנה לקיום העולם בעתיד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, המיוחס בין היתר למידע מטעם ה-CIA האמריקני, ארה"ב ורוסיה הן מעצמות הגרעין הגדולות בעולם - בפער ניכר מיתר המדינות שלהן מייחסים החזקת נשק גרעיני. בארסנל של האמריקנים כ-7,650 ראשי נפץ גרעיניים - כך על פי ההערכות, כאשר הניסוי הגרעיני האחרון שביצעה ארה"ב היה ב-1992. הרשת מדווחת כי וושינגטון ביצעה למעלה מ-1,000 ניסויים גרעיניים מאז 1945.
לרוסיה, לעומת זאת, יש על פי ההערכות 8,420 ראשי נפץ גרעיניים, כשהניסוי האחרון שערכה בגרעין בוצע ב-1990. המדינה הגדולה בעולם, שמחזיקה בגרעין מאז 1949, ביצעה "רק" 715 ניסויים גרעיניים מאז.
המדינה "הגרעינית" השלישית בגודלה בעולם על פי הדיווח היא צרפת, שמחזיקה בכ-300 ראשי נפץ גרעיניים. על פי הדיווח, ברשות סין כ-240 ראשי נפץ גרעיניים ואילו בריטניה מחזיקה ב-225. הודו ופקיסטן, מעצמות גרעין אף הן, מחזיקות על פי ההערכות בין 80 ל-110 ראשי נפץ גרעיניים.
"קוריאה הצפונית מחזיקה בכ-10 ראשי נפץ גרעיניים"
הנתונים שפורסמו מתייחסים גם ליכולות הגרעין של קוריאה הצפונית - זאת על רקע האיומים הנשמעים מכיוונה בשבועות האחרונים לפיהם בכוונתה של פיונגיאנג לבצע ניסויים גרעיניים נוספים ואף לשגר טילים בליסטיים ארוכי טווח לעבר יעדים מערביים.
על פי הדיווח, ברשות פיונגיאנג יש כ-10 ראשי נפץ גרעיניים, ומאז 2006 ביצע הצבא הצפון קוריאני שלושה ניסויים גרעיניים - האחרון שבהם בחודשים האחרונים. רק אתמול התריעה קוריאה הדרומית כי בכוונת שכנתה מצפון לבצע ניסוי גרעיני נוסף בקרוב, אולם חזרה בה כעבור שעות, לאחר שלטענת הממשלה בסיאול "לא נצפו סימנים המוכיחים כי בכוונת פיונגיאנג לבצע ניסוי גרעיני רביעי".
אירן בדרך להצטרף ל'מועדון הגרעין'?
הנתונים שפורסמו מתייחסים גם לישראל ולאירן, המהווה כיום איום גדול על שלום העולם עקב תוכניות פיתוח הגרעין שלה. מהנתונים לא ברור האם לישראל אכן יש נשק גרעיני ולכן גם לא ברור אם אי פעם ביצעה ישראל ניסויים בנשק מסוג זה, אולם ההערכות מדברות על כך שאם אכן יש לישראל ראשי נפץ גרעיניים - היא מחזיקה בכ-80 כאלה - כך על פי מקורות זרים.
אמנם אין בפרסום ב-CNN מידע מוצק על הימצאותם של ראשי נפץ גרעיניים באירן וההערכות הן כי אין ברשותה כאלה, אולם לא ברור עד כמה קרובה טהרן לפיתוח נשק מסוג זה. שלשום שוב נכשלו השיחות בין נציגי הרפובליקה האיסלאמית למערב במטרה להסדיר את סוגיית התגרענות אירן.