נשיא ארה"ב בוודאי עסוק בסגירת הפרטים של התקיפה בסוריה, אבל זה לא מנע ממנו להתפנות הערב (ד') לטקס באנדרטת לינקולן לציון 50 שנים לנאום ההיסטורי של הכומר הבפטיסטי ד"ר מרטין לות'ר קינג הבן, שזכה לכינוי "נאום החלום".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"המבחן לא היה אף פעם אם הדלתות ייפתחו לאחדים מאיתנו", אמר אובמה, "אלא האם המערכת תוכל לתת שוויון הזדמנויות לכולם - וזה נושא שנשאר פתוח. המשימה הזו לא תהיה פשוטה. כל ממשל צריך לתת לכל משפחה שוויון הזדמנויות. בכלכלה, בחינוך ובבריאות".
באותו יום בוושינגטון ב-1963 עמדו רבע מיליון איש: שחורים ולבנים שצעדו לבירה בשם השוויון ושמעו את מנהיג השחורים ד"ר מרטין לותר קינג קורא "יש לי חלום". הפגנת ההמונים הובילה תהליך שבסופו הנשיא ג'ונסון חתם על ביטול כל אפליה ממסדית כלפי האוכלוסיה השחורה באמריקה. אבל המתח, הקיפוח והאפליה עדיין קיימים - גם כשארה"ב מציינת 50 שנים לאותו נאום מכונן.
בבמה מתחת לד"ר קינג עמד ג'ורג' רוולינג, סדרן שהחליט להגיע להפגנה באותו יום. הוא ביקש ממנו את העותק של הנאום - וד"ר קינג העניק לו אותו מיד. רק כשהגיע לביתו הבין שהחלק החשוב ביותר של הנאום לא היה כתוב, וקינג החליט לדבר עליו באותו רגע.
שלוש המלים הללו, "יש לי חלום", הפכו את הנאום לאחד הגדולים בהיסטוריה.
לקראת תקיפה בסוריה - הסיקור המלא:
ביידן: "אסד אחראי למתקפה הכימית ועליו לתת את הדין"
חשש בצה"ל: מלאי ערכות המגן ייגמר בקרוב
קו ההגנה האחרון של אסד: הלוחמות
הרמטכ"ל על סוריה: "הציבור בישראל יכול להיות רגוע"
תורים ארוכים בתחנות חלוקת ערכות מגן: "יש לנו ילדים וצריך לשמור עליהם"