בשנים האחרונות הפכה ונצואלה לאחת המדינות המבודדות בעולם. תושביה נעשו עניים יותר ויותר לנוכח המדיניות הבדלנית של השלטון בקראקס, דבר שגרם למחסור חמור במוצרי יסוד. בחודשים האחרונים המצב החמיר, וגם נייר הטואלט הפך לקשה להשגה - דבר שגרם לממשל לפעול.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בימים האחרונים החליטו הרשויות להשתלט על המפעל הגדול במדינה לייצור המוצר הכל כך בסיסי הזה. עם זאת הבטיחו גורמים בכירים בוונצואלה כי מדובר בהשתלטות זמנית בלבד, כדי לבחון מקרוב את הדרכים להשיב את הגלילים למדפים. "מדובר בכיבוש זמני בלבד", אמר סגן נשיא המדינה בהודעה שפרסם בכלי התקשורת המקומיים.
לדברי סגן הנשיא, ההשתלטות על המפעל נועדה לפקח מקרוב אחר הייצור, השיווק וההפצה של נייר הטואלט. "המצב לא מאפשר אגירה של המוצר או כשלים בייצור של מוצרים חיוניים כל כך", אמר הפוליטיקאי הבכיר.
ארזה הפנה אצבע מאשימה לגורמי אופוזיציה במדינה "שהכריזו על ונצואלה מלחמה כלכלית" - כך לדבריו. מנגד טוענים מתנגדי השלטון כי דווקא המדיניות הבדלנית היא שהביאה למצב החמור במדינה הדרום אמריקנית.
ולמרות הצהרות אלה, צובאים בימים האחרונים תושבים על המרכולים בניסיון לאתר את מעט הגלילים שעוד נותרו למכירה. בתמונות שמפרסמות סוכניות הידיעות, נראים האזרחים כשה יוצאים עם כמויות חריגות של נייר טואלט - במטרה לאגור אותו לימים של מחסור כבד אף יותר.
אבל הנייר הנדיר הוא לא המוצר היחידי שנעלם מעל פני האדמה במדינה. בשנה האחרונה נעלמו מהמדפים שורה ארוכה של מוצרי יסוד בסיסיים כמו אורז ושמן בישול, שחסרונם הביא למלחמת האשמות במערכת הפוליטית.
בשבועות הקרובים צפויה המדינה לאשר באופן חריג ייבוא של 50 מיליון גלילים כדי לעמוד בדרישה הגוברת של האזרחים. מוצרי היגיינה אחרים כמו משחת שיניים וסבון עשויים להגיע בגל ייבוא נוסף, זאת כדי למנוע מחסור גם בהם.