השנה האחרונה הייתה בסימן של נפילת מנהיגים ברחבי העולם. אוסמה בן לאדן חוסל על ידי כוחות קומנדו של הצבא האמריקני, העם הלובי ביצע לינץ' בשליט מועמר קדאפי ואילו בתימן הצליח ראש הממשלה להתפטר מהממשלה בצורה יפה יחסית. ביום שבת האחרון הלך לעולמו גם מנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג איל. צפו בסיכום שערכנו עבורכם לקראת סוף שנת 2011:
מנהיג קוריאה הצפונית קים ז'ונג איל הלך לעולמו
מצבו הבריאותי של קים ג'ונג איל לא טוב כבר ארבע שנים לפחות, המנהיג בן ה-69 לקה בשבץ בשנת 2008, וב-2009 התקבלו דיווחים שהוא חולה בסרטן. מאז התקיים תהליך מואץ של העברת הסמכויות לבנו קים ג'ונג און, אך התהליך לא הגיע לסיומו והבן נדחק.
קים שמר על קוריאה הצפונית מבודדת ומת כנראה מהתקף לב שתקף אותו בזמן נסיעה ברכבת. המנהיג היה בדרכו לפגוש ולהדריך כוחות צבא ואיכרים באזורים כפריים במדינה. מותו של הרודן נודע לאזרחי קוריאה הצפונית ולעולם כולו רק כעבור יומיים.
לינץ' בוצע בשליט לוב לשעבר מועמר קדאפי
במקרה של הרודן קדאפי, העולם כולו ראה בעצמו את התמונות, ואיש לא היה צריך להקריא הודעה שהוכנה מראש. לפני כשנה, בדצמבר 2010, הקולונל קדאפי היה "אבי האומה הלובית". הוא שלט על המדינה מטריפולי ונהנה מקשרים מצוינים עם אירופה ומנהיגים שונים מאפריקה.
בפברואר 2011, הלובים החלו במהלכים ראשונים נגד "אגרוף הברזל" של קדאפי. התערבות של כוחות נאט"ו הביאה בסופו של דבר לנפילת שלטונו. ב-20 באוקטובר השנה, קדאפי נרצח בלינץ' שביצעו בו בני עמו ברחוב מול מצלמות הטלוויזיה ששידרו את התמונות הקשות. אחרי 40 שנה בזירה הבינלאומית , קדאפי הגיע לסוף דרכו.
המבוקש מס' 1 אוסמה בן לאדן חוסל
תמונות מחיסולו של אוסאמה בן לאדן ניתן היה לראות בשידור ישיר, והעולם קיבל הרבה מאוד הסברים ותמונות ניצחון על האופן בו חוסל. בן לאדן לא נהרג על ידי אנשיו, ולא זכה למות מזקנה או ממחלה אלא חוסל בחודש מאי 2011 על ידי יחידת קומנדו של הצבא האמריקני "אריות הים". בן לאדן הנהיג את ארגון הטרור "אל קעידה" והיה בראש רשימת המבוקשים במערב ודמות נערצת על ידי קיצונים מוסלמים ברחבי העולם.
מספר רודנים ומנהיגים הופלו מהשלטון במהלך 2011 , אבל נותרו בחיים. כך למשל זין אל עבאדין בין עלי ששלט בתוניסיה משנת 1987, וברח בתחילת השנה בסיוע של ידידו קדאפי לערב הסעודית. ב-26 בינואר הוצא נגדו כתב אישום בתוניסיה, ובפברואר השנה הוא לקה בשבץ מוחי מאז הוא מאושפז.
מובארק לא בשלטון, ברלוסקוני התפטר
מובארק שלט במצרים יותר משלושה עשורים וכעת הוא ממתין להמשך משפטו. עם זאת, לא ברור אם במצבו הנוכחי, משפטו יצליח להגיע לסופו. מנגד, בצנעא שבתימן מתרגלים למציאות בלי עלי עבדאללה סאלח ששלט במדינה מ-1978 עד נובמבר 2011. סאלח הוותיק עזב את תפקידו לאחר טקס ממלכתי ואלפי הרוגים במהומות שהסעירו את מדינתו בשנה האחרונה.
שנת 2011 גם הביאה לקצו את שלטונו של סילביו ברלוסקוני באיטליה. ברלוסקוני לא היה רודן או פושע בינלאומי, אבל הוא היה עד החורף האחרון אחד המנהיגים הוותיקים ביותר בזירה הבינלאומית. בכינוס הבינלאומי של מנהיגי הכלכלות החזקות בעולם שנערך בפריז, איש לא התנדב לדון ולנהל מגעים עם ראש הממשלה האיטלקי. בחודש האחרון, הכלכלה האיטלקית הכושלת הצליחה להפיל איתה גם את ראש הממשלה ברלוסקוני.