שיגור טיל באירן, ארכיון (צילום: רויטרס)
מצפצפת על העולם|צילום: רויטרס

צפון קוריאה הודיעה היום על כוונתה לשגר טיל שיישא לוויין תקשורת. הצפון קוריאנים לא אמרו מתי הם מתכוונים לשגר את הטיל, אבל הם כן הדגישו את חשיבות הצעד למדינתם. מומחים מהעולם כולו, ובעיקר מדרום קוריאה, חוששים ששיגור הלוויין נועד למעשה לבחון שיגור של טיל לטווח ארוך.

את החששות והחשדות בדבר כוונותיה של המדינה הקומוניסטית ניתן להבין גם כשמסתכלים על ה-20 השנים האחרונות. בשנת 1998 צפון קוריאה בחנה את הטיל טאפונג 1 כשהיא טוענת שהיא מקימה לווין. ביולי 2006 נעשה גם כן ניסיון לשגר טיל, הפעם את הטאפונג 2 - אך הטיל לא התרומם וניסיון השיגור נכשל.

"כל ההכנות נערכות עכשיו בשיא המרץ כדי לשגר את רקטת און-הא 2 כדי להציב את לווין התקשורת קוואנגמיונגסונג 2 בחלל ", מדווחת הטלוויזיה החד-ערוצית בצפון קוריאה. "שהלוויין ימוקם, טכנולוגיית החלל שלנו תיקח אותנו צעד עצום נוסף להפיכה למדינה חזקה".

הילארי קלינטון: הניסוי "לא עוזר" ליחסים בין המדינות

הניסוי שצפון קוריאה עורכת מלווה במשבר הולך ומעמיק עם השכנה דרום קוריאה. הממשל החדש בוושינגטון גם כן לא מרוצה מההתפתחויות בפיונג יאנג הבירה. "נראה כאילו קים ג'ונג איל עושה מאמצים לעמוד בראש סדר העדיפויות בוושינגטון", אומרים היום גורמים בכירים מהשכנה מדרום.

במערב מעריכים כי הטיל הצפון קוריאני מסוגל להגיע למרחק של 6700 קילומטרים. טווח זה מאיים לא רק על דרום קוריאה ויפן, אלא גם על אלסקה שבארצות הברית. מזכירת המדינה האמריקנית הילארי קלינטון הזהירה בסוף השבוע את צפון קוריאה שלא לעשות צעדים חפוזים. היא הדגישה כי ניסוי הטיל "לא עוזר" כלשונה, ליחסים בין המדינות.