בירושלים נמדדה בשבוע שעבר טמפרטורה חד ספרתית שהביאה איתה שלג - כזה שכלבי הים והפינגווינים באיים הסמוכים לאנטרקטיקה היו מאוד מעוניינים שיירד גם אצלם. הסיבה: החום היחסי השורר באזור בעונת הקיץ והמחסור בפתיתים הלבנים ובקרח, גורם להם להתגרד ללא הרף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הטמפרטורה הממוצעת בקיץ באיי ג'ורג'יה הדרומית, הסמוכים ליבשת הקפואה אנטרקטיקה עומדת על 4 או 5 מעלות, וזה גורם לכלבי הים באזור לסבול כיוון ששומן ופרווה סמיכה מאוד מכסים את גופם גם כשחם.
"מערבלים את הסנפיר - ונעזרים בדשא"
"השילוב של השומן, הפרווה והטמפרטורה הגבוהה יחסית בחוץ זה פשוט סיוט עבורם", אומר עמיר בלבן מהחברה להגנת הטבע, ששב ממסע לאזור. "השילוב של מי מלח, פרווה וחום גורמים לגרדת שלא תיאמן. ישבתי שם וכמעט רציתי להצטרף אליהם ולעזור להם לגרד".
עבור כלבי הים, הסנפירים משמשים אותם כרגליים וידיים והם כמובן גם כלי נהדר לשחייה, אבל בזמן שהותם על היבשה הם הופכים לבעייתיים מאוד. כשהם רוצים לטפל בגירוד, מתחילה החגיגה הגדולה - וגם הגירוד הגדול.
"זה כמו ללבוש כפפות כל הזמן", מתאר בלבן את התחושה הלא נעימה של בעלי החיים שרגילים לקור. "הם נעזרים בדשא ובעשב, וכשאין ברירה הם שולפים את הסנפיר ומערבלים את הפרווה שלהם". וכשנדמה ששום דבר כבר לא עוזר, תמיד יש את המים הקרירים בטמפרטורה של שתי מעלות וניסיון להתחכך באצות.