קוריאה הצפונית ביצעה עבור אירן ניסויים עם ראשי נפץ גרעיניים ב-2010, כך מדווח העיתון הגרמני די וולט. העיתון טוען כי גורמי מודיעין במערב סבורים שהממשל בפיונגיאנג ביצע עבור טהרן את הפיתוחים שעומדים במרכז השיח העולמי בשאלת הגרעין האירני - זו עשויה להיות הוכחה לכך שאירן אכן מפתחת נשק גרעיני.
על פי הדיווח, שנחשב כאמין, במהלך 2010 קוריאה הצפונית ביצעה שני ניסויים בראשי נפץ גרעיניים, לפחות אחד מהם בוצע בהזמנה אירנית. על פי הדי וולט, דוח מיוחד מפרסם את ניסוייה הגרעיניים של פיונגיאנג שסייעה גם בבניית מתקן הגרעין הסורי שחוסל.
המקור של העיתון הגרמני, ככל הנראה סוכנות מודיעין אמריקנית, קובע שבין השנים 2006 ל-2010 ביצעה קוריאה הצפונית הרבה יותר ניסויים ממה שנטען. השאלה המרכזית היא, ועל זה קוריאה הצפונית לא מתחייבת בשום מקום, מה זה אומר לגבי הסיוע שהיא נותנת לתכנית הגרעין של מדינות כמו אירן.
עוד על פי הפרסום, רוב הניסויים בכור נעשו בפלוטוניום וב-2010 הניסויים נערכו באורניום מועשר ברמה גבוהה מאוד. העיתון טוען שבניסויים הגרעיניים נכחו והיו מעורבים גם מדעני גרעין אירניים.
טהרן טוענת שוב ושוב שאינה מעוניינת בנשק גרעיני. האייתולה עלי חמינאי אמר החודש כי נשק גרעיני עומד בניגוד לערכי המדינה המוסלמית. בהערכות שמתפרסמות בשבועות האחרונים אומרים מומחים, כי אירן בחרה שלא להרכיב פצצה – אולם ניסוי שכזה עשוי להוכיח כי תעשיית הנשק הגרעיני קיימת ופועלת במשנה מרץ - רק לא בשטחה.
מתקן גרעיני בקוריאה הצפונית
תמונות שצילם הלוויין Eros-B של חברת ImageSat בחודש שעבר שאותן פרסמנו בסוף השבוע, מראות כי ההסכם ההיסטורי בין ארצות הברית לקוריאה הצפונית, לפיה תשהה האחרונה את תכנית הגרעין שלה, אינו כל כך בטוח. בצילומי הלוויין של החברה ניתן לראות כיצד כור גרעיני שנהרס על ידי הצפון-קוריאנים בשנת 2008 נבנה כיום מחדש.
אם בוחנים מקרוב את ההסכם שנחתם בין ארצות הברית וקוריאה הצפונית, רואים כי הקוריאנים התחייבו להפסיק כל פיתוח גרעיני חדש. עם זאת, ניתן לראות שזמן קצר אחרי שהרסו את המתקן הגרעיני ב-2008, הוא החל להיבנות מחדש ולא ברור אם הבנייה במתקן תיפסק.
למרות שלא ניתן להוכיח חד משמעית שמדובר במתקן גרעיני, צורתו החיצונית של המתקן דומה מאוד למתקן אחר שבנתה קוריאה הצפונית - בסוריה. מדובר באותו מתקן שהופצץ בסוריה בשנת 2007. מקורות זרים דיווחו בזמנו כי מאחורי התקיפה עמדה ישראל ולמרות שדוח של סבא"א אמר כי מדובר במתקן גרעיני שהיה בבנייה, הסורים הכחישו וטענו שאת שרידי האורניום שנמצאו במקום פיזרה ישראל במהלך ההפצצה.