הרשויות בקפריסין עצרו אדם בחשד שיכנן פיגוע טרור באי, כך מסר דובר המשטרה המקומית אנדראס אנגלידס. "הוא עצור בחשד שהפר את החוקים הנוגעים למלחמה בטרור", מסר לעיתונאים המקומיים. מקור אחר במשטרה מסר לסוכנות הידיעות AP: "המטרה הייתה יעדים ישראלייים".
אנגלידס סירב למסור את שמו של העצור, את רמת מעורבותו בניסיון לבצע פיגוע ומה המטרות שלו היו אמורות להיות, בטענה כי מסירת הפרטים הללו בשלב הזה תחבל בחקירה המתנהלת בנושא.
הרדיו הקפריסאי הממלכתי, CYBC, ציטט מקור לא מזוהה במשטרה המקומית לפיו המטרה של הפיגוע הייתה אמורה להיות "אינטרסים ישראליים" באזור לימסול שבדרום האי. עוד נמסר כי האדם נעצר לפני שבוע וכי הוא בעל אזרחות זרה. משגרירות ישראל בניקוסיה הבירה סירבו להגיב.
מאז פרוץ המשבר עם טורקיה לאחר מבצע עופרת יצוקה וביתר שאת לאחר משט המרמרה במאי 2010 האי השכן קפריסין הפך להיות יעד מועדף על תיירים ישראלים, כשהתיירות לאי זינקה בעשרות אחוזים במקביל לקריסה בתיירות הישראלית לטורקיה. מדובר רק על חלקו דובר היוונית של האי, ולא לחלקו הצפוני שנמצא תחת כיבוש צבאי טורקי ומהווה מדינה עצמאית לא מוכרת.
יחסי ישראל-קפריסין התחממו מאז משט המרמרה
במקביל להתפתחות התיירות בין המדינות, בשנים האחרונות היחסים בין ישראל וקפריסין התחממו מאוד, בין השאר הודות לשיתוף הפעולה בתחום המים הכלכליים, שם גם ישראל וגם קפריסין מבצעות קידוחים אחר גז טבעי בשיתוף פעולה שהוביל להסכם ראשון מסוגו על חלוקת זיכיונות גז בין המדינות. גם ראש הממשלה נתניהו ביקר באי לפני מספר חודשים, ביקור ראשון של ראש ממשלה ישראלי בקפריסין.
יחסי ישראל-קפריסין וסוגיית הגז הטבעי מעוררים מחלוקת רבה בין קפריסין לטורקיה, שאינה מכירה בריבונות של הממשלה בניקוסיה ואף איימה להשתמש בכוח אם הממשלה לא תחלוק את רווחי הגז הטבעי מהים התיכון עם תושבי החלק הטורקי של האי.
ישראל, כמו כל מדינות העולם זולת טורקיה, לא מכירה ברפובליקה הטורקית של צפון קפריסין - היישות המדינית בחלקו הטורקי של האי. סוגיית צפון קפריסין מהווה את סלע המחלוקת העיקרי שבין האיחוד האירופי לטורקיה. קפריסין משמשת כעת כנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, וראש ממשלת טורקיה ארדואן הכריז כי ינתק מגע עם האיחוד כל עוד קפריסין נמצאת בעמדה זו.