יוון תערוך בחירות חוזרות, לאחר שתוצאות הבחירות שנערכו במדינה בתחילת החודש הביאו למבוי סתום במערכת הפוליטית היוונית. שראשי המפלגות לא הצליחו להסכים על תנאים משותפים לקואליציה ולא הוקמה ממשלה. המשמעות: זעזוע נוסף לגוש האירו, וצעד נוסף בדרכה של יוון החוצה ממנו.
נשיא יוון קרולוס פפוליאס נועד בשבוע האחרון מדי יום עם ראשי המפלגות בתקווה להגיע להסכמה שתצליח להביא להקמת ממשלה, אך מוקדם יותר היום הודיע הנשיא על כישלונו ועל קיום בחירות חוזרות. ההכרזה נעשית במקביל למשבר החובות המתמשך של יוון, שמאיים על יציבות כל גוש האירו.
תוצאות הבחירות הקודמות לא הביאו בשורה לעתיד האירו: שתי המפלגות הגדולות במדינה, התומכות בתוכנית הקיצוצים האירופית, נחלשו משמעותית ולא גרפו ביחד אפילו מחצית מן הקולות, לעומת 70% בבחירות הקודמות. לעומתן, מפלגות המתנגדות לתוכנית החילוץ - המפלגה הקומוניסטית, מפלגת השמאל ציריזה והמפלגה הניאו-נאצית התחזקו מאוד.
הסקרים חוזים התחזקות נוספת למפלגת ציריזה בבחירות החוזרות, ואם סקרים אלה יתממשו תוקם ביוון ממשלה שתבטל את תוכנית הקיצוצים של אירופה. בהנחה שראשי המפלגה אכן יעמדו במילתם, ותוכנית הקיצוצים תבוטל, תבוטל גם תוכנית החילוץ האירופית ליוון והמדינה תצא מגוש האירו. למהלך כזה יהיו השלכות "קטסטרופליות" על האיחוד האירופי, כפי שהגדירה זאת קנצלרית גרמניה מרקל. גם הנשיא החדש של צרפת, הסוציאליסט הולנד, הביע במהלך מערכת הבחירות התנגדות למדיניות הקיצוצים אותה מובילה מרקל.