התגייסה למען הבנות. מישל אובמה (צילום: sky news)
מישל אובמה למען בנות ניגריה|צילום: sky news

מומחי לוחמה בטרור, אנשי מודיעין ומומחים צבאיים מכל רחבי העולם עושים היום את דרכם לניגריה כדי לנסות ולסייע בחיפושים אחרי מאות התלמידות שנחטפו. על פי הדיווחים, בריטניה, צרפת, סין וארצות הברית שלחו צוותי סיוע לממשל הניגרי, שלא מצליח להביא את המאבק במדינה לסופו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מנהיגים מכל העולם הביעו היום זעזוע על חטיפתן של 276 הילדות מבית הספר צ'יבוק שבחבל הצפוני בורנו במדינה. ראש ממשלת בריטניה דיויד קמרון תיאר את המעשה כ"רשעות לשמה". "יש קיצונים מוסלמים בעולם שמתנגדים לחינוך, קידמה ושוויון", קרא קמרון, "אנו צריכים להילחם בהם ולתפוס אותם בכל מקום שבו יהיו".

ברשתות החברתיות , המחאה העולמית נשמעת היטב, מכל שכבות החברה. בטוויטר נפתחה יוזמה חדשה תחת השם #BringBackOurGirls. גם הגברת הראשונה של ארה"ב, מישל אובמה, לקחה במחאה חלק ובעלה גינה את החטיפות ותיאר אותם כ"שעתה האפלה של האנושות".

לא ברור עדיין מה עלה בגורלן של הילדות שנחטפו מבית הספר ב-14 באפריל. הארגון האיסלאמי הקיצוני "בוקו האראם" לקח אחריות על החטיפה ומנהיג הארגון, אבובקאר שקו, הצהיר כי הוא מתכוון למכור את הבנות בשוק.

נורת אזהרה לעולם

בניגריה זועמים על האיסלאם הקיצוני אבל מפנים אצבע מאשימה גם כלפי הנשיא הניגרי, גודלאק ג'ונתן, שלא מצליח לרסן את ארגוני החמושים. לפי חלק מהפרסומים, החמושים כבר ברחו עם הבנות לכיוון המדינה השכנה צ'אד ומשם לקמרון - מבלי שהרשויות הצליחו לתפוס אותם.

המחאה לשחרור הבנות שנחטפו בשנה שעברה (צילום: sky news)
הפגנות בבירה אבוג'ה|צילום: sky news

המקרה בצ'יבוק, שהדליק נורת אזהרה בעולם כולו, אינו מקרה החטיפה היחיד. בתחילת השבוע נחטפו עוד 11 ילדות בגילאים 12-15 בכפר צפוני נוסף בקניה בשם וואראבה. לפי הדיווחים בניגריה, כוחות הממשל מחפשים אחר מחנות של קבוצת "בוקו האראם" באיזור מיוער בשם סאמביסה, איזור המשתרע על פני 60,000 קילומטרים רבועים.

בניגריה טוענים כי אנשי ארגוני האסלאם הקיצוניים עומדים גם מאחורי רצח המוני של 300 כפריים, במהלך פשיטה שערכו נגד קהילות נוצריות וקהילות שסרבו לשתף פעולה עם הארגון הקיצוני. המאבק בין הדתות, הנצרות והאיסלם בניגריה, המדינה הגדולה באפריקה, נמשך כבר שנים. בצפון המדינה חיות בעיקר קהילות מוסלמיות ובדרום יש רוב נוצרי.