מעצמות המערב הודו בימים האחרונים כי משטר אסד עשה שימוש בנשק כימי במלחמתו נגד המורדים, אך קולות אחרים שמגיעים מארגון הומניטרי בינלאומי הבוחן את הטענות בשטחה של סוריה מטילים ספק בממצאים. סוזנה סירקין, שעומדת בראש ארגון הפועל בסוריה אומרת: "אני חושבת שבסביבה בה יש סיכוי שישתמשו בנשק כזה מתעורר הפחד, אבל אני מוצאת ליקויים באבחון והבנה של האירועים".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לדברי סירקין, "זה מפחיד, יש אנשים רבים בשטח מבועתים מהמצב, הם עשויים להניח הנחות לא מדויקות". לסירקין יש ניסיון בנושא הנשק הכימי, לאחר שבשנות ה-80 היא בחנה בעיראק את השימוש שעשה סדאם חוסיין בנשק כימי נגד הכורדים.
היא השוותה בין הפגיעות והעדויות שהושמעו אחרי המתקפה הכימית שבוצעה לכאורה בעיר חאלב ב-13 לאפריל לבין הממצאים מעיראק וטוענת שהיה שימוש בגז, אבל לא בנשק כימי מסוג ריצין כפי שדווח. סירקין טוענת שמדובר בנשק מסוג אחר. במקרה של חאלב, לטענתה, נמצאו רימונים שהכילו את הגז שפגע בתושבים, בעוד שהריצין מאוחסן במיכלים או פגזים.
הנשק בו נעשה שימוש בסוריה משמש לפיזור הפגנות
סירקין אומרת שהממצאים האלה מאוד חשובים כי הם עשויים לגרור את סוריה למצב עגום עוד יותר מזה שבו היא נמצאת היום בעקבות מעורבות בינלאומית אפשרית. אתר הגלובל פוסט מראה היום סרטון מהמתקפה בחאלב, ובו תמונות קשות שמציגות את הפגיעות ומוכיחות, לדברי האתר, את טענותיה של סירקין. היא טוענת שהנשק שפגע בתושבים רבים הוא נשק שבו נעשה שימוש על ידי צבאות רבים, למשל במהלך פיזור הפגנות.
אמש אמר נשיא ארה"ב ברק אובמה שיש עדויות לשימוש בנשק כימי בסוריה, אך לא ברור על ידי מי - כוחות אסד או המורדים. הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי אמר הלילה בריאיון לרשת סי אן אן שלפני כל פעולה בסוריה, צריך לבדוק היטב מי עשה שימוש באיזה סוג של נשק.