הממשלה בגרמניה הביעה הערב (ד') את תמיכתה בפרסום רשימת יצירות האמנות שנמצאו בדירה במינכן לאחר שנגנבו מיהודים על ידי הנאצים במלחמת העולם השנייה. "אנו תומכים בפרסום מידע אודות היצירות", אמר דובר הממשלה בברלין. אז מדוע הרשימה אינה נחשפת?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התביעה בגרמניה, שעוסקת בגילוי היצירות בהיבט הכלכלי, מסרבת עד כה לספק אפילו רשימה חלקית של 1,500 יצירות האומנות שנגנבו ונמצאו בדירה פרטית בתחילת 2012, וזאת בטענה כי החקירה נמשכת וכי פרסום הרשימה עלול לפגוע בה.
ארגונים יהודיים בגרמניה קראו לפרסם באופן מיידי את רשימת יצירות האומנות הגנובות, על מנת שבני משפחותיהם של קורבנות השואה יוכלו לאתר ולהשיב לידיהם יצירות שנגנבו מבני משפחותיהם.
"האוסף הנאצי" - עתיק ונדיר משחשבו
אתמול פורסם ב"דר שפיגל" כי אוסף האומנות הכיל יצירות נדירות ויקרות הרבה יותר מכפי שהוערך. הרשויות בגרמניה פרסמו כי בדירה נמצאו יצירות יקרות-ערך של מאטיס, שאגאל, דיקס ופיקאסו - יצירות לא מוכרות ונדירות שטרם תומחרו אך מחירן צפוי להיות גבוה במיוחד. על פי הדיווח, התגלו גם קלאסיקות מהמאה ה-17 של צייר הנופים הונציאני קנאלטו ואפילו יצירה מהמאה ה-16 של האמן איש הרנסאנס אלבכרט דירר.
במסיבת עיתונאים שנערכה בעיר אוגסבורג הודיע היסטוריון האמנות שחקר את האוסף כי נמצאו שם יצירות מהמאה ה-16 ובהן דיוקן עצמי של הצייר אוטו דיקס מ-1919 ויצירות של אנרי מאטיס מ-1920 - דיוקן שאיש לא ידע על קיומו. היצירות נמצאו במצב טוב, לאחר שאוחסנו בתנאים טובים, כך לדברי החוקרים.
היצירות הגנובות, של מיטב האמנים המודרניים, נמצאו בדירה של קשיש בן 80 במינכן והן הוערכו תחילה בשווי של כמיליארד אירו. לפי הדיווח במגזין הגרמני "פוקוס", היצירות נלקחו כבר לפני שנה וחצי למחסן מאובטח במכס של מדינת בוואריה - אך הרשויות בגרמניה שמרו על כך בסוד, מחשש לסיבוכים דיפלומטיים ומשפטיים.