הסיכוי שנגלה בקרוב חיים על כוכב אחר גבוהים מאי פעם - כך לפחות לפי לורד מרטין ריס, נשיא האגודה הממלכתית לאסטרונומיה בבריטניה, בדברים שנשא בכנס אסטרונומים בינלאומי שהתקיים במדינה.
ב-50 השנים האחרונות ניסו מדענים בריטים לקלוט אותות מן החלל, אבל כל מה שנקלט במקלטי הרדיו היה רעש סטטי. מבחינת לורד ריס מדובר בפרטים חסרי משמעות לעתיד. "אני חוזה שיש שם חיים אינטיליגנטים שאנחנו פשוט לא יכולים לתפוס", אמר ריס.
"הטכנולוגיה התקדמה כל כך במהלך התקופה האחרונה, כך שלראשונה אנחנו יכולים להחזיק בתקווה אמיתית שנצליח לאתר כוכבים שאינם יותר גדולים מכדור הארץ ועליהם חיים", טען ריס בהתלהבות והוסיף בפאתוס, "נוכל לדעת אם יש שם יבשות ואוקיינוסים וללמוד המון על האטמוספירה ועל היתכנותם של החיים".
לדבריו, התגליות הבאות יכולות לשנות באופן מוחלט את התפיסה שלנו על העולם בו אנו חיים ועל הקוסמוס. הטלסקופים הקיימים כיום יכולים לאתר בחלל כוכבים בגודל של כדור הארץ, גם אם הם מרוחקים מיליוני שנות אור מכאן - דבר שמאפשר למקד את החיפושים.
סגירת היחידה לאיתור עב"מים
בתחילת החודש שעבר הודיעה בריטניה כי לאחר 50 שנות פעילות תסגר היחידה המיוחדת לחקירת עצמים בלתי מזוהים, וזאת לאחר תוצאות מאכזבות ורצון לחסוך בכספים.
במשרד הביטחון בממלכה המאוחדת אמרו כי העלויות הגבוהות של היחידה, שטרם מצאה עדויות לקיום חוצנים, אינן מצדיקות את המשך פעילותה. "עדיף לבזבז את הכסף באפגניסטן", ציין אחד הקצינים. למרות הצעד, הדגישו במשרד הביטחון כי הקיצוץ שיחסוך למדינה 44 אלף פאונד בשנה, לא ישאיר אנשים מחוסרי עבודה.