המאבק הדיפלומטי בין ארה"ב לאירן נמשך, וכעת על המוקד לא נמצא פרויקט הגרעין, או הניסיון של הרפובליקה האסלאמית לחמש את מדינות ציר הרשע - אלא דווקא המינוי מעורר המחלוקת של השגריר האירני לאו"ם, חמיד אבוטלבי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אמש הודיעו גורמים רשמיים בארה"ב כי הם אינם מתכוונים להעניק אשרת שהייה ועבודה לאבוטלבי, מאחר שזה השתתף במשבר החטופים האמריקנים בטהרן בשנת 1979. בעבר הוא הודה כי שימש כמתורגמן עבור הגורמים האסלאמיסטים שהחזיקו בבני הערובה האמריקנים, אך דחה כי לקח חלק פעיל במקרה.
בארה"ב לא התרשמו מטענותיו, והחליטו לדחות מכל וכל את בקשת ארצו לשלוח אותו למטה האו"ם שבניו יורק. כעת מבהירים האירנים כי הם אינם מתכוונים להיכנע לתכתיבים של המעצמה הגדולה בעולם, וכי הם עומדים לקחת את הנושא היישר לפתחו של האו"ם.
"אין לנו תחליף למר אבוטלבי, אנחנו נמשיך בניסיונות להציבו דרך המנגנונים החוקיים המקובלים באומות המאוחדות", צוטט עבאס ארג'הי, בכיר במשרד החוץ של טהרן בסוכנות הידיעות אירנא. לדבריו, ההתעקשות אינה נובעת מעיקרון, אלא מכישוריו של האיש.
אמש התייחס דובר הבית הלבן ג'יי קרני לסוגיה, ואמר כי אין בכוונת הממשל בארצו להעניק לאבוטלבי את האשרה הנדרשת לצורך עבודתו. דבריו של קרני הגיעו בעקבות החלטה שקיבל בנושא הקונגרס, שהביע את מחאתו מהעסקת מי שלקח חלק בהחזקתם של 52 אמריקנים בשבי.
קרני לא ציין אם הנשיא מתכוון לאשר באופן סופי את ההחלטה שהתקבלה בקונגרס, אך הבהיר כי הנשיא אובמה חש חוסר נוחות באשר למינוי. גורמים באו"ם מציינים כי דחיית הויזה עלולה להוות תקדים היסטורי, מאחר ומעולם לאף אישיות דיפלומטית, גם לא לנשיא אירן לשעבר אחמדינגא'ד לא נמנעה האפשרות להגיע למטה בניו יורק.