נד פלנדרז בהלם: לפי העיתון הרשמי של הוותיקן, מקום מושבו של האפיפיור, הסדרה המצוירת הוותיקה ולעיתים שנויה במחלוקת "חוקרת נושאים כמו משפחה, קהילה, חינוך ודת בדרך שמעטות הסדרות שיכולות להשתוות לה".
בעיתון נכתב שהוותיקן מכיר בכך שהומר סימפסון, אב המשפחה, נוחר בזמן דרשותיו של הכומר לאבג'וי בכנסיית ספרינגפילד ו"משפיל ללא הרף" את שכנו הנוצרי-אוונגליסטי, נד פלנדרז.
אך במאמר שכותרות "הומר ובארט הם קתולים", נכתב כי: "הסימפסונים הם בין סדרות הטלוויזיה היחידות לילדים שבהן אמונה נוצרית, דת ושאלות על אלוהים הם נושאים שחוזרים על עצמם".
"הוא עושה הכל כדי להסתיר את זה, אבל זה נכון"
המשפחה "מתפללת לפני הארוחות והם, בדרכם הייחודית, מאמינים בחיים שאחרי המוות". במאמר מובא ניתוח שערך הכומר פרנצ'סקו אוצ'טה של פרק ששודר ב-2005: "האב, הבן והכוכב האורח הקדוש", שעסק בקתוליות ושודר מספר שבועות לאחר מותו של האפיפיור ג'ון פול השני.
הפרק מתחיל כשבארט מסולק מבית הספר היסודי ומועבר לבית ספר קתולי, שם הוא פוגש כומר סימפטי, מדובב על ידי השחקן ליאם ניסן, שמושך אותו לתוך הקתוליות.
בהמשך, מחליט הומר שגם הוא צריך להפוך לקתולי, לאימתה הרבה של אשתו מארג', הכומר לאבג'וי ונד פלנדרז. הפרק, כך במאמר, נוגע בנושאים כמו קונפליקטים דתיים, דיאלוג תוך-אמונתי, הומוסקסואליות וגם - מחקר בתאי גזע.
"מעטים האנשים שיודעים זאת, והוא עושה הכל כדי להסתיר את זה, אבל זה נכון: הומר ג'יי. סימפסון הוא קתולי", מתעקשים בעיתון האיטלקי.
וזו גם לא הפעם הראשונה בה עיתון הוותיקן משבח את הסימפסונים. בחודש דצמבר האחרון, כשחגגה הסדרה הצהובה 20 שנות שידור, נכתב בעיתון כי "מערכת היחסים בין האדם לאל" היא אחת הסוגיות החשובות של הסדרה, וכי לעיתים קרובות היא משקפת את "הבלבול הדתי והרוחני של ימינו".