זעמם של האסירים בבתי הסוהר בקירגיזסטן על תנאי המאסר בארצם הביא כ-1,000 מהם לנקוט בצעד מחאה לא שגרתי: הם תפרו את שפתותיהם העליונות לתחתונות.
הצעד הקשה מהווה את שיא המאבק שנמשך זה כמה שבועות במדינה שבמרכז אסיה, אחרי שהאסירים פתחו בשביתת רעב שלא הניבה פרי. עם זאת, ברשויות בבירה בישקק לא מתכוונים להיענות לדרישותיהם בטענה שהאסירים המוחים משתייכים לארגון פשע ובצעד המחאה שנקטו, מנצלים לטובתם את הגישה החופשית לדעת הקהל העולמית.
בניגוד לנתוני הרשויות, דיווחה סוכנות הידיעות AP כי ברחבי קירגיזסטן כלואים 7,600 אסירים בתנאי צפיפות מחפירים המוגדרים "בית גידול למחלות". אחד מהם, צעיר בן 22 העונה לשם יבגני, אמר בריאיון כי הוא "סובל למען הצדק".
מנהל בית הסוהר שבו הוא שוהה, מרס זוסופקוב, הוזמן לשיחת בירור שבה התעקש כי האסירים המוחים לא גילו כל נכונות לקיים עמו דיונים כדי להביא להפסקת השביתה ויתר הצעדים הקיצוניים. הוא האשים את ארגוני הפשיעה שלהם, לכאורה, משתייכים האסירים - ואמר כי אלה "מפעילים מסכת לחצים על הכלואים שמבקשים מבני משפחותיהם למכור את כל רכושם ולהעבירו לידי אותם הארגונים".
במסגרת אותן השפעות, טען זוסופקוב כי "גם ההוראה לתפור את השפתיים הגיעה מחוץ לכתלי בית הסוהר". מהנתונים עולה כי 1,200 אסירים לקחו חלק בצעדי המחאה הקשה, ואחרים מאיימים לנהוג כמוהם בהמשך. השר ההמונה על בתי הסוהר בקירגיזסטן הביע חוסר אונים באשר ליכולתו להתמודד עם התופעה: "פיטרתי כבר 80% מראשי מתקני הכליאה בגלל מקרים של שחיתות. אלה שנותרו בתפקידיהם מנהלים משא-ומתן עם ראשי ארגוני הפשע".