נשיא סין שי ג'יאנפינג (צילום: רויטרס, חדשות)
מה גורם לאנשי הממשל בסין למות?|צילום: רויטרס, חדשות

מאז שנבחר לנשיאות סין, שי ג'ינפינג ביצע שורת מהלכים לביצור שלטונו, כשאחד הדרמטיים שבהם היה האישור שקיבל מהקונגרס לכהן עד סוף ימיו אם ירצה בכך - מה שהפך אותו לאחד המנהיגים החזקים בתולדות המדינה. נתונים שהתפרסמו בעיתון בטאיוואן מעלים כי במהלך חמש שנות כהונתו מצאו את מותם בנסיבות לא טבעיות - התאבדויות ו"תאונות" - יותר מ-260 עובדים בממשל, חלקם מנהלי חברות. מרביתם של מקרי המוות אירעו מחוץ לגבולות סין, כאשר שיטת ההתאבדות הנפוצה ביותר הייתה קפיצה מבניינים גבוהים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

אמש שם קץ לחייו מנהל חברת הספנות הסינית COSCO שנמצאת בבעלות המדינה, לאחר שקפץ מחלון חדרו במלון בטאיוואן. שוטרים שהגיעו לזירת האירוע מצאו את מכתב ההתאבדות שהשאיר אחריו המנהל המנוח, ג'יה ליבין ה-39, שבו הוא התנצל ארוכות בפני יקיריו על ההחלטה שקיבל לסיים את חייו.

בתקשורת המקומית מיהרו לדווח על כך שליבין סבל ככל הנראה מאי יציבות נפשית בעקבות הלחצים הרבים שאיתם נאלץ להתמודד במסגרת עבודתו. כמו כן, דווח כי ליבין כבר פנה בעבר לקבלת עזרה פסיכולוגית בזמן ששהה בארה"ב בשנת 2011.

בין האישים הנוספים שמצאו את מותם בנסיבות דומות בשנים האחרונות ניתן למצוא גם את מנהל קבוצת HNA וונג גי'אן והעורך הראשי לשעבר של העיתון היומי הגדול ביותר בסין פיפל דיילי, הו צ'ין. על אף שמרביתם של מקרי המוות כמעט ולא סוקרו בתקשורת ופרטים רבים אודות האירועים נשארו באפלה, ידוע כי רוב הקורבנות היו בגיל העמידה ואיישו דרגים בינוניים במקומות עבודתם. כמו כן, לאחר מותם נטען כי הם סבלו מדיכאון מתמשך בעבר.