"חלון ההזדמנויות מצטמצם". זיהום אוויר בס|צילום: רויטרס, חדשות

העולם כולו בתהליך של שינוי אקלים ואפקט ההתחממות גלובלית, אך עד כמה המצב גרוע? לפי דוח חדש של הארגון המטאורולוגי העולמי - זיהום האוויר חמור אפילו יותר ממה שחשבנו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי הדוח, שהתפרסם היום בעלון השנתי של הארגון המשתייך לאו"ם, רמות הפחמן הדו חמצני באטמוספירה הגיעו לשיא חדש ב-2017 - זאת על אף שאופי מזג האויר בשנה שקדמה לבדיקה, מזג אוויר מסוג 'אל-ניניו', אמור לאפשר דווקא האטה בעליית ריכוזי הפחמן הדו-חמצני.

ראש מחקר הסביבה האטמוספירית בארגון הצביע על נתון מבהיל במיוחד: אמנם ריכוזי הפחמן הדו חמצני גדלו ב-46% מאז העידן הקדם-תעשייתי, לפני כ-250 שנים, אך לטענתו "הדבר המפחיד ביותר הוא שחצי מהגידול הזה התרחש ב-30 השנים האחרונות". הסבר לנתון זה יכול להימצא במידע אחר המופיע בדוח: קצב הצמיחה של ריכוזי הפחמן מקביל לקצב הגידול הממוצע של האוכלוסייה ב-10 השנים האחרונות.

המומחים מזהירים: הגיע הזמן לפעול (צילום: רויטרס, חדשות)
המומחים מזהירים: הגיע הזמן לפעול|צילום: רויטרס, חדשות

גם על פי מזכיר הארגון, אין שום התלבטות באשר לצורך בפעולה בעקבות ממצאי הדוח: "המדע ברור - ללא הפחתה משמעותית בריכוזי הגזים הללו, לשינויי האקלים יהיו השלכות הרסניות ובלתי הפיכות". על פי המזכיר, חלון ההזמנות לפעולה כמעט ונסגר.

הדוח פורסם ברקע שיחות האקלים של האו"ם בפולין, שצפויות להתקיים בחודש הבא. המטרה המרכזית של השיחות היא לקבוע חוקים ברורים ליישום הסכם פריז לאקלים מ-2015, כשבראשן: סיום עידן הדלקים המזהמים עוד במאה הזו. עם זאת, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע בעבר כי בכוונת המדינה לצאת מהסכמי פריז, ואף הביע ספקות באשר לאמינות הנתונים המדעיים בנושא.