נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אוהב להתקשר לחבריו מטלפונים אישיים – ולא מאובטחים – שהוא מחזיק, חרף אזהרות חוזרות ונשנות מיועציו. הבוקר (חמישי) מפרסם הניו יורק טיימס כי הסינים והרוסים ניצלו את הפרקטיקה הזו כדי לצותת לשיחותיו האישיות של הנשיא טראמפ, כדי להסיק מסקנות על אישיותו ודרכי הפעולה הרצויות מולו. על פי הדיווח, יועציו של טראמפ מקווים שהנשיא נמנע מלשוחח על מידע חסוי בשיחות בטלפונים הללו, אבל איש אינו בטוח בכך.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המודיעין האמריקני גילה כי הממשל הסיני מעוניין להשתמש במידע שצבר דרך השיחות כדי לנסות למנוע הידרדרות נוספת של יחסי המסחר בין המדינות. על פי הדיווח, הרכיבו בסין רשימה של מקורבים לטראמפ – בהם גורמים אמריקניים עם אינטרסים בסין - בתקווה להשתמש בהם כדי להשפיע על הנשיא. ברוסיה לא מרגישים צורך לנקוט בפעולות כה מורכבות, בשל היחסים הטובים של טראמפ ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין.
לדברי בכיר לשעבר בקהילת המודיעין האמריקנית, רוסיה וסין בוחנות מספר דברים שונים בשיחות האישיות הללו: "הן יסתכלו על כל דבר קטן, למשל עד כמה קל לשכנע אותו לרדת מנושא מסוים ובאמצעות אילו טיעונים", הסביר לטיימס.
השימוש של טראמפ בטלפונים אישיים הוא חריג: מנהיגים ברחבי העולם נמנעים מאחזקת טלפונים סלולריים אישיים, כדי להימנע מדליפת מידע. לנשיא לשעבר ברק אובמה היה אייפון שבו השתמש במהלך כהונתו השנייה, אולם הוא עבר התאמות קיצוניות כדי לשמור על אבטחת מידע: המצלמה בו בוטלה, לא ניתן היה לשלוח הודעות טקסט או אפילו לשמוע דרכו מוזיקה. לעומתם, לטראמפ ישנם שלושה אייפונים בהם הוא משתמש באופן קבוע: שניים שעברו התאמות מסוימות בידי השירות החשאי, ועוד אחד שלא עבר כל התאמה – אך שחביב במיוחד על הנשיא, בשל יכולתו לשמור בו אנשי קשר.
בנוסף, הנשיא טראמפ אמור להחליף מדי 30 ימים את הטלפונים בהם הוא עושה שימוש – אולם לפי הדיווח, הוא עושה זאת לעיתים נדירות בלבד: אנשי צוותו אמורים לעדכן את הטלפונים החדשים כך שיהיו זהים לאלו שהחליפו, אולם בפועל מידע רב אינו עובר ממכשיר למכשיר בשלל החשש שגם וירוסים עלולים לעבור כך. משכך, הנשיא מסרב להחליף את המכשירים באופן קבוע.