שליט צ' קוריאה קים, ארכיון (צילום: מתוך הטלויזיה בצפון קוריאה)
שליט צ' קוריאה קים, ארכיון|צילום: מתוך הטלויזיה בצפון קוריאה

לאחר ההכרזות וחגיגות בצפון קוריאה על כך שהפכה למעצמה גרעינית, מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס דחה את הדברים ואמר כי אינו מאמין שפיונגיאנג השיגה את היכולת הטכנולוגית לשגר טילים בליסטיים בין-יבשתיים שיכולים לפגוע בכל שטח ארצות הברית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

לדבריו, ניסוי השיגור האחרון של פיונגיאנג "עדיין לא הוכיח שקיים כרגע איום ממשי עלינו". בשיחה עם עיתונאים בפנטגון הוסיף כי ארצות הברית עדיין ממשיכה לנתח את ממצאי הניסוי, "אך הדבר עוד ייקח זמן".

במקביל ציין מאטיס כי השיגור הוכיח שצפון קוריאה עובדת במרץ על תוכנית מחקר ופיתוח של טילים המסוגלים "לפגוע בכל מקום בעולם" שמייצג פעם נוספת את המאמץ המתמשך של פיונגיאנג לבנות טילים המסכנים את שלום העולם, אזור חצי האי הקוריאני וארצות הברית.

טראמפ: "סין לא עוזרת עם צפון קוריאה"

הניסוי האחרון של צפון קוריאה נערך ב-28 בנובמבר, אז שיגרה טיל מדגם "הוואסונג 15", שנחשב לחזק והמתקדם ביותר שיש ברשות המדינה המסוגרת. זמן קצר לאחר הניסוי הודיעה רשת הטלוויזיה בצפון קוריאה כי המדינה שיגרה בהצלחה טיל בליסטי בין יבשתי חדש שמסוגל לטענתה ולראשונה בתולדות המדינה המסוגרת לפגוע בכל נקודה בארצות הברית.

ג'יימס מאטיס (צילום: רויטרס, חדשות)
המזכיר מאטיס|צילום: רויטרס, חדשות

בפיונגיאנג מיד התגאו בניסוי המוצלח וטענו כי הוא מוכיח שהמדינה הפכה למעצמה גרעינית. הנשיא האמריקני דונלד טראמפ גינה את הניסוי, אך הבהיר כי מדובר בסיטואציה שניתן יהיה להתמודד עמה. אתמול אמר טראמפ כי וושינגטון מקווה לקבל עזרה מנשיא רוסיה ולדימיר פוטין במאמצים לשכנע את צפון קוריאה לנטוש את תוכנית הגרעין וניסויי הטילים שלה.

טראמפ ופוטין (צילום: רויטרס, חדשות)
מאמץ משותף? טראמפ ופוטין|צילום: רויטרס, חדשות

"סין עוזרת, רוסיה לא. נשמח לקבל את עזרתה של רוסיה", אמר טראמפ לעיתונאים. אתמול שוחחו שני המנהיגים בטלפון והסכימו להחליף מידע הקשור לצפון קוריאה בין המעצמות ולשתף פעולה ביוזמות אפשריות לפתרון המשבר ביבשת אסיה. השניים דיברו גם על דרכים לשיפור הדיאלוג בין שתי המעצמות.

גם הבית הלבן וגם הקרמלין הוציעו הודעה אודות השיחה. "טראמפ ופוטין שוחחו על עבודה משותפת לפתרון המצב המסוכן בצפון קוריאה", נכתב בהודעת הבית הלבן לתקשורת.