טראמפ ופוטין (צילום: SKY NEWS, חדשות)
ארכיון|צילום: SKY NEWS, חדשות

זמן קצר לאחר הביקורת שהפנה שר החוץ הרוסי כלפי ארה"ב והתנהגותה במשבר עם צפון קוריאה, התייחס ראש ממשלת רוסיה ליחסי שתי המדינות. "מצב היחסים נורא, הם במצב הגרוע ביותר שאני זוכר", אמר מדבדב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"פוליטיקאים אמריקנים משתמשים ב'קלף הרוסי' כדי לקדם את המטרות שלהם ולהשפיע על טראמפ", אמר מדבדב. עם זאת הדגיש ראש הממשלה הרוסי כי "יש עוד סיכוי לשקם את היחסים הין המדינות, הרושם שקיבלתי מטראמפ הוא של אדם אדיב המעוניין בבניית היחסים בין המדינות".

מוקדם יותר היום האשים שר החוץ הרוסי סרגיי כי ארצות הברית מתגרה בצפון קוריאה, וטען כי וושינגטון מנסה לגרור אותה לנקוט ב"צעדים קיצוניים". כמו כן דחה לברוב את הדרישה האמריקנית לניתוק הקשים עם המדינה המסוגרת - כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית RIA.

דבריו של הבכיר הרוסי מתפרסמים יומיים לאחר ניסוי שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי (ICBM) של צפון קוריאה, ניסוי שהיווה ככל הנראה פריצת דרך ביכולותיה הבליסטיות של פיונגיאנג, וזאת משום שלדבריה הצליחה לראשונה לפתח טיל מבצעי ארוך טווח ל-13 אלף קילומטרים, נתון שמכניס את כל שטח ארצות הברית לטווח הטילים של המדינה המסוגרת.

מדבדב. ארכיון (צילום: רויטרס)
מדבדב. ארכיון|צילום: רויטרס

בהודעה שפרסם הקרמלין בתגובה לניסוי, נטען שמדובר בצעד "פרובוקטיבי" שנועד להתריס את מדינות העולם, ולכן דבריו של לברוב עומדים בסתירה לגינוי התקיף של רוסיה את הניסוי הצפון קוריאני. ייתכן כי הדיון המיוחד שנערך הלילה במועצת הביטחון של האו"ם, והאיומים התקיפים של וושינגטון - הם שהובילו לשינוי בגישתה של מוסקבה.

במהלך הלילה הגיבה שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי לניסוי ודרשה לנקוט צעדים חריפים נגד צפון קוריאה. בדבריה התריעה היילי כי צעדיה האחרונים של המדינה המסוגרת מקרבים את העולם למלחמה, ושיגרה איום מפורש על משטרו של קים ג'ונג-און: "אם תתחיל מלחמה כזאת, אל תטעו - צפון קוריאה תושמד לחלוטין".

היילי הוסיפה כי ארצות הברית אינה מעוניינת בעימות עם צפון קוריאה, אך הבהירה - וושינגטון לא תהסס להגיב אם תידרש לכך. "מעולם לא חיפשנו מלחמה וגם היום אנחנו לא מנסים להגיע למצב שכזה", הסבירה. "אך צעדים כאלו, כמו שיגור הטיל הבליסטי, רק מקרבים את המלחמה ולא מרחיקים אותה".

במהלך הדיון דרשה השגרירה האמריקנית מכל המדינות לנתק את קשריהן עם פיונגיאנג - כולל הטלת חרם מוחלט והפסקת הסחר עם המדינה המסוגרת: "השיגור האחרון מצד צפון קוריאה בוצע בטיל שנחשב מתקדם יותר מהפעמים הקודמות. האיום מצדה גובר, והאובססיה של מנהיגה, קים ג'ונג-און, לנשק גרעיני הופכת אגרסיבית יותר".

עוד ציינה היילי כי במסגרת המאמצים לבלום את התוקפנות הצפון קוריאנית, שוחח הנשיא דונלד טראמפ עם עמיתו הסיני שי ג'ינפינג, והפציר בו להפסיק לספק נפט לצפון קוריאה: "סין חייבת להראות מנהיגות". בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי נציג פוליטי בכיר באו"ם שוחח עם נציגי המשלחת של צפון קוריאה ושיגר להם מסר ברור: "הפסיקו לבצע צעדים המערערים את היציבות באזור".