קשיים בדרך למימוש הסכם הפיוס? קרובי ההרוגים ממשט המרמרה לרצועת עזה בשנת 2010 מאיימים בתביעות נגד ישראל, זאת על אף ההתחייבות הישראלית להעביר לידי הממשל הטורקי 21 מיליון דולר פיצויים למשפחות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אין לנו שום כוונה לוותר על התביעות שלנו", אמרה סיגדם טופקוגלו, אקדמאית טורקייה שלקחה חלק במשט, ובעלה נהרג במהלך ההשתלטות על הספינה. "אנחנו בשום אופן לא מקבלים את הפשרה שהושגה מול הישראלים".
"אם יום אחד יהרגו את אחד מקרוביך וביום למחרת יאמרו לך 'קח את הכסף ותשתוק', האם תסכים לכך?", תהתה טופקוגלו. בנו של אחד ההרוגים במשט יצא נגד הממשל הטורקי ומתח ביקורת על כך שלא התייעצו עמם בטרם נחתם ההסכם עם ישראל. "אף לא אחד מהממשל לא שאל לדעתנו בנוגע להסדר לפני שנחתם", אמר.
על פי הדיווחים, גורמים בטורקיה מאשרים כי ישראל אכן העבירה את הסכום הכספי לידי הממשל הטורקי. למרות זאת, קרובי ההרוגים הודיעו כי לא יסתפקו בכך. "אנחנו תומכים בסוגיה כאן בטורקיה ומפצירים בבית המשפט שזו חובה להמשיך עם התביעה", אמר הרודני דיקסון עו"ד לזכויות אדם. הוא ציין כי ההסכם בין טורקיה לישראל אינו חוקי הן על פי החוק הבינלאומי ועל פי החוק הטורקי.
בולנט ילדרים, ראש ארגון IHH שארגן את המשט הוסיף כי הסוגיה המשפטית לא תסתיים למרות חתימת ההסכם. "מי שמאמין שהתביעה תבוטל, יתאכזב", אמר לסוכנות הידיעות.