לאחר שכבר הספיק הציבור האמריקני לעבור שני עימותים טלוויזיוניים רוויים בעקיצות והצהרות שנויות במחלוקת של המפלגה הרפובליקנית, התרחשה הלילה (רביעי) הגרסה הרזה של המפלגה הדמוקרטית שניסתה להוכיח כי גם היא יודעת לספק כותרות. המועמדת המובילה הילרי קלינטון יצאה כשידה על העליונה וצפויה להגדיל את הפער בסקרים מהמועמד הבא בתור, ברני סנדרס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חמישה מועמדים (חצי מכמות המועמדים במפלגה הרפובליקנית) התייצבו מול המצלמות של רשת CNN האמריקנית ומול הקהל שהגיע למלון ווין שבלאס וגאס. החמישה - הילרי קלינטון, ברני סנדרס, מרטין אומלי, ג'ים ווב ולינקולן צ'אפי ניסו לעורר את המירוץ המנומנם של המפלגה, לפחות עד שסגן הנשיא ג'ו ביידן יכריז סופית אם הוא מתכוון להתמודד.
הילארי קלינטון, המועמדת הבכירה של המפלגה, ניסתה לשקם את תדמיתה הנסדקת לאחר חשיפת פרשת הדואר האלקטרוני, במסגרתה הודתה קלינטון כי בזמן כהונתה כמזכירת המדינה השתמשה בחשבונה האישי לשליחת דואר הנוגע לעבודתה. קלינטון החלה את הקמפיין כשהיא מקבלת לפחות 60% מהקולות, אך כבר הספיקה לרדת ל-42%.
מחכים לביידן
מי שרודף אחרי הגברת הראשונה לשעבר הוא ברני סנדרס, סנטור יהודי עצמאי בן 72 מוורמונט. סנדרס מחזיק בדעות שמאל ומגדיר את עצמו כסוציאל-דמוקרט. הוא מעולם לא השתייך למפלגה הדמוקרטית. אולם כעת הוא מוצב במקום השני עם 25% מהקולות.
שלושת המועמדים האחרים - מושל מרילנד לשעבר מרטין אומאלי, סנטור וירג'יניה לשעבר ג'ים ווב ומושל רוד איילנד לשעבר לינקולן צ'אפי מקווים כי העימות הנוכחי יסייע להם לקבל קצת הכרה בקרב הציבור האמריקני, ממש כפי שקרה לבן קרסון, הרפובליקני שלא היה מוכר לפני העימות הראשון ולאחריו הגיע למקום השני אחרי דולנד טראמפ.
אולם ניכר כי עיקר העניין של בוחרי המפלגה הדמוקרטית אינו מתמקד במי שנמצא כי אם במי שלא - סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עדיין מתלבט אם להתמודד. גם בשלב מאוחר יחסית להצטרפות למירוץ, כולם מחכים למוצא פיו. ולכל החלטה שיקבל עשויה להיות השפעה עצומה על העניין שיספק המירוץ הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב.