האמריקנים ממשיכים להערים קשיים על ג'ונתן פולארד, ששוחרר מהכלא לאחר 30 שנה ביום שישי האחרון, ומטילים עליו עוד מגבלות. בין היתר, נאסר עליו לצאת מביתו כל יום החל מהשעה 19:00. בנוסף, בשל הדרישה להתקין אמצעי מעקב שיחשפו את כל המידע שברשת המחשבים של החברה בה היה אמור להתחיל לעבוד, הודיע האיש שהסכים להעסיקו כאנליסט כי הוא חוזר בו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אליוט לאוור, עורך דינו של המרגל המשוחרר, אמר כי ועדת השחרורים הטילה על פולארד תנאים מגבילים מיותרים ובהם עוצר בין השעות שבע בערב לשבע בבוקר, אזיק GPS המנטר את תנועותיו, שעליו לענוד כל הזמן, הגבלה של תנועותיו לאזור קטן בניו יורק וניטור מחשבים בביתו ובמקום שבו הוא אמור לעבוד.
על פי תנאי העוצר שהוטל על פולארד, עליו לענות לכל טלפון או דפיקה בדלת, גם בשעות הלילה, שכן עלולה להתבצע ביקורת על ידי קצין המבחן ואם פולארד ייכשל בה הוא עלול לחזור לכלא.
העוצר מונע מפולארד להשתתף בתפילות בבית הכנסת או בסעודות שבת וחג אצל חברים או קרובי משפחה. בהתחשב באזור המצומצם שבו הוא מחויב לגור בעיר ניו יורק גם המשימה של מציאת עבודה הופכת קשה ביותר.
"המעסיק שכבר הסכים לקבל את פולארד לעבודה כאנליסט בחברת השקעות הודיע בסוף השבוע כי הוא חוזר בו, בעקבות דרישת השלטונות להתקין אמצעי מעקב שיחשפו את כל המידע שברשת המחשבים של החברה, במידה ותעסיק את פולארד", אמר עו"ד לאוור.
ביום שישי, שעות ספורות לאחר שפולארד שוחרר מהכלא, הגישו עורכי דינו תביעה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק בדרישה להפסיק את מה שהם מכנים "תנאי שחרור בלתי מוצדקים ובלתי חוקיים".
"על כולנו לגלות אחריות ואיפוק"
"ההצדקה היחידה שנתנה ועדת השחרורים למגבלות אלה הייתה שהן 'נצרכות בכדי להרתיע מפעילות פלילית נוספת', אולם עצם השחרור של פולארד נבע מכך שהובהר כי אין כל סבירות לביצוע של עבירה נוספת", אמרו עורכי דינו של המרגל.
לטענתם, אם לפולארד יש עדיין מידע מודיעני כלשהו בראשו, הרי שהוא כבר בן 30 שנה ואיננו רלוונטי: "לאחר שהגיעו למסקנות הללו והעניקו לפולארד שחרור מוקדם, הרי שהטענה שיש הצדקה להטיל עליו תנאים כה חמורים היא מגוחכת ומניפולטיבית".
במטה לשחרור פולארד ממשיכים גם בימים האחרונים לבקש מח"כים ושרים להימנע מעיסוק תקשורתי בנושא בשל רגישות העניין. "כל נושא התנאים החמורים שהוטלו על יונתן מטופל מקצועית על ידי עורכי דינו", אמרו במטה. "על כולנו לגלות אחריות ואיפוק בתקווה שהם יצליחו להביא לשיפור המצב במסלול המשפטי".