חיילים באזור הפיגוע, בשבוע שעבר (צילום: sky news)
חיילים באזור הפיגוע, בשבוע שעבר|צילום: sky news

הטרור שב ומכה במדינה האפריקנית: במתקפה שהתרחשה היום (שבת) על בסיס של האו"ם בעיר קידאל שבצפון מאלי, נהרגו 3 בני אדם: 2 מהם מכוח שמירת השלום של האו"ם ואחד מהם אזרח. עוד 4 נפצעו פצעים קשים. מדיווחים בסוכנויות הידיעות השונות עולה כי מספר רקטות שוגרו לעבר הבסיס - וכי נשמעו באזור קולות רמים של פיצוצים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

עדי ראייה מספרים כי מספר חמושים הגיחו סמוך לבסיס, פתחו באש לעבר כוח שמירת השלום של האו"ם המוצב במקום - וגם ירו מספר רקטות לתוך שטח הבסיס. דובר כוח האו"ם במאלי מסר כי במקום ישנם הרוגים ו-4 פצועים קשה. "4 או 5 רקטות נורו ונחתו בתוך שטח הבסיס, 3 נהרגו - וקיים חשש שהמספר יעלה", מסר הדובר לסוכנות הידיעות רויטרס.

התקרית מתרחשת כשבוע לאחר מתקפת הטרור הרצחנית במלון בבירה במקו בה נרצחו 20 בני אדם - בהם גם הישראלי שמואל בן הלל. ארגון המסונף לאל-קאעידה לקח אחריות על הפיגוע הרצחני - ובמאלי מוצבים כוחות של צבא צרפת לצד אנשי או"ם, בניסיון להחזיר את היציבות למדינה הנאבקת אף היא בטרור האסלאמי.

פינוי גופות מהמלון בבמקו, בשבוע שעבר (צילום: ריוטרס)
פינוי גופות מהמלון בבמקו, בשבוע שעבר|צילום: ריוטרס

קבוצה של כעשרה חמושים מוסלמים הסתערה בשבוע שעבר על מלון "רדיסון בלו" בבירה במקו. החמושים פתחו באש לכל עבר ולאחר מכן התבצרו במקום ולקחו כ-200 אורחים ואנשי צוות בני ערובה. לאחר מספר שעות פרצו כוחות הביטחון המקומיים למקום והצליחו לחלץ רבים מבני הערובה.

על פי עדותם של עובדי המלון, חברי החולייה שמנתה 10 חמושים, צעקו "אללה אכבר" ברגעי התקיפה. עוד דווח כי המחבלים ביקשו מבני הערובה לצטט פסוקים מהקוראן ומי שעשה זאת - שוחרר.

בין ההרוגים במתקפת הטרור במאלי: אזרח ישראלי

בין 20 הנרצחים בפיגוע היה גם שמואל בן הלל ז"ל, בן 60 מצור הדסה. בן הלל, איש חינוך ששהה במאלי כחלק מעבודתו, הותיר אחריו אישה, פלורי, ושלושה ילדים - אשר, אבי ונתנאל.

בן הלל שימש כמנכ"ל קבוצת טלוס, חברת ייעוץ המתמחה בפיתוח בינלאומי בתחום החינוך והחברה. כאיש חינוך בעל ותק של יותר מ-20 שנים בתחום הוא ייעץ גם לקהילות יהודיות ברחבי התפוצות ולממשלות זרות - כך גם פעל במאלי, שם מצא את מותו בפיגוע הדמים.

שמואל בן הלל ז
שמואל בן הלל ז"ל|צילום:



צפון מאלי נכבשה בשנת 2012 על ידי חמושים אסלאמיים ומאז הפכה למדינה מוכת טרור. למרות המבצע הצבאי שהובילו הצרפתים נגד המיליציות, המדינה עדיין סובלת מפיגועים רבים בשטחה.