תמונות שהגיעו בסוף השבוע מאיחוד האמירויות חוללו סערה: מייג'ור מרים אל-מנסורי, טייסת הקרב הראשונה של האיחוד, מובילה את תקיפות הכוח האווירי של הקואליציה נגד דאע"ש על אדמת סוריה. "כל אזרח צריך לדעת להגן על מדינתו - גבר או אישה", אמרה אל-מנסורי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ארצות הברית הייתה החלוצה בתחום הזה, וגם שם זה לא היה קל. מייג'ור ניקול מלקובסקי, טייסת F-15, תקפה בקוסובו ובעירק, ובהרבה נחישות הפכה למפקדת בית הספר לטיסה של חיל האוויר האמריקני.

ועכשיו זה כבר מחלחל למדינות מפתיעות. למדריכים האמריקנים בקורס הטיס באפגניסטן יש לא פחות משבע חניכות. במדינה שבה התרבות נשלטת בידי גברים, ולנשים קיים סיכוי נמוך להוציא רישיון נהיגה, זה לא פחות ממדהים.

דאע
דאע"ש, מעליכם|צילום:

כך גם בפקיסטן, באינדונזיה ובמלזיה - נשים בתא הטייס של מטוסי מיג מתקדמים. סגן מפקד חיל האוויר של הודו חולל מהומה גדולה כשהתבטא נגד טייסות, ועכשיו - על אפו ועל חמתו - נשים במדינה שוברות את תקרת הזכוכית ומטיסות מטוסי קרב.

ומה אצלנו בישראל? סרטון תדמית שהפיץ באחרונה חיל האוויר בחו"ל נראה מרשים, אבל המציאות קצת שונה. 38 נשים סיימו קורס טיס בשני העשורים האחרונים, ורק שלוש מהן טייסות קרב. מדובר בפחות מ-5% מבוגרי הקורס, וזה למרות המאמץ הרב שהושקע בקליטת נשים. בעולם - אחוזי ההצלחה גבוהים פי שניים.