מיכל גילי צ'רקסקי שנעדרת בנפאל
"מחכים לפרטים", מיכל גילי צ'רקסקי|צילום:

אסון מפולת השלגים בנפאל: משלחת חילוץ מישראל הגיעה הבוקר (שישי) לאזור מעבר ההרים ת'ורונג לה ברכס האנפורנה, בניסיון לאתר את המטיילת הישראלית מיכל גילי צ'רקסקי, שעקבותיה אבדו מאז האסון. חברי המשלחת החלו בחיפושים באתר בגובה של כ-5,400 מטרים ביחד עם חיילי צבא נפאל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"ב-8 באוקטובר יצרנו איתה קשר בפעם האחרונה", סיפר לחדשות 2 Online ליאור קורן, אחיה של מיכל. "היא יצאה לטרק והעבירה תמונות, אך בימים האחרונים לא שמענו ממנה דבר, אנחנו נמצאים באי ודאות מטורפת".

חילוץ באנאפורנה. ארכיון (צילום: AP)
החילוץ בנפאל, אתמול|צילום: AP

לדברי האח, את ההודעה על האירוע קיבלו בני המשפחה רק לאחר שיצרו בעצמם קשר עם משרד החוץ. "אף אחד לא פנה או הודיע לנו", אמר. "התקשרנו לחדר המצב ואז אמרו לנו שהיא נעדרת. מאז עברו עלינו ימים ארוכים מלאי דאגה, ולילות ללא שינה. התקשרנו לחברים שידענו שהיא טיילה איתם. מהשיחות עמם הבנו שהיא היתה באזור שבו היכתה הסופה, אך לדברי המטיילים האחרים - חלק מהם הצליחו לרדת מפסגת ההר ומשם דרכיהם התפצלו".

טרם נמצאה. מיכל גילי צ'רקסקי
"מודאגים", מיכל גילי צ'רקסקי בטרק|צילום:

125 מטיילים מוגדרים מנותקי קשר

במקביל, אנשי משרד החוץ ממשיכים במאמצים להשיב ארצה את גופותיהם של שלושת ההרוגים באסון - תמר אריאל, נדב שוהם ואגם לוריא. שישה פצועים ישראלים עדיין מאושפזים בבית חולים בקטמנדו, ויוטסו לישראל כשהדבר יתאפשר.

19 מטיילים ישראלים חולצו מאזור מפולת השלגים במספר סבבים של פינוי מוסק, אך 125 מטיילים ישראלים עדיין מוגדרים מנותקי קשר ונמשכים המאמצים לאתרם.

הרכס בו מצאה מיכל את מותה (צילום: AP)
אנאפורנה, ארכיון|צילום: AP

"אף אחד מהפצועים לא בסכנת חיים"

"כל הנפגעים סובלים בעיקר מכוויות קור בהתאם לתרחיש שבו הם שהו", טען לבל. "אנחנו פועלים להעביר חלק מהם לטיפול אחר בנפאל בעקבות מצב כוויות קצת יותר חמור ומשם אולי להביא אותם לישראל כמה שיותר מהר, אבל אף אחד מהם לא סובל מפציעות מסכנות חיים".

צוותי חילוץ ברכס האנאפורנה
מחלצים מטיילים בנפאל|צילום:

בהתייחס לעשרות המטיילים הישראלים שעדיין לא יצרו קשר עם משפחותיהם, מסביר לבל כי בשגרירות מתייחסים אליהם קודם כל כ"מנותקי קשר". "רוב הסיכויים שהם בסדר, שהם לא יודעים שקרה משהו כי הם שוהים בטרק", הוא פירט. "הצוות בחמ"ל שהקמנו כאן, יחד עם סוכנות הנסיעות המרכזית שדרכה עוברים מרבית הישראלים, מנסה ליצור מאגר של הישראלים שיצאו לטרקים ולצמצמם את אי הוודאות, כדי לעזור למשפחות בארץ גם להתמודד עם המצב הבלתי אפשרי הזה".

לצוות בנפאל הצטרפו גורמים משגרירות ישראל בהודו על מנת לעזור ולוודא כי הישראלים שנפגעו באירוע המפולת יקבלו את הטיפול המסור ביותר ויוחזרו ארצה, מהר ככל האפשר אם הדבר יידרש.

בהכנת הידיעה השתתף ניר דבורי