קוריאה מכחישה - אך מאיימת במתקפה: בדיווח של סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית KCNA נטען כי המשטר הרודני מאיים "לפוצץ את הבית הלבן" בתגובה להאשמה בפריצה למחשבי "סוני" שהובילה לביטול הקרנת הסרט השנוי במחלקת "ריאיון סוף". המשטר של קים המשיך להתכחש לאחריות לנושא, ואף טען כי ארצות הברית עצמה פרצה למחשבים "כתעמולה נגד קוריאה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, בידי קוריאה הצפונית נמצאות "ראיות מובהקות" לכך שארצות הברית למעשה ביצעה את הפריצה והאשימה את היריבה המסוגרת. בהודעה, שפורסמה על ידי בכירים בממשל, נטען כי ארצות הברית תכננה את הסרט השנוי במחלוקת על מנת להפיל את התיק על קוריאה.
נציגי המשטר הוסיפו לאיים בתגובה על "עלבונות נוספים לכבודנו - המשטר נפגע מהסרט, בו המנהיג מחוסל, ואנו כבר פתחנו בפעילות נגד". ארצות הברית זכתה בהודעה לכינוי הגנאי "ביוב של טרור" ו"אימפריאליזם שתלטני". ההודעה נחתמה במסר המאיים: "העם והצבא מוכנים לחלוטין לעימות עם ארצות הברית בכל מרחב, כולל לוחמה קיברנטית, על מנת לפוצץ את המבצר שלהם".
אובמה: שוקלים להחזיר את קוריאה לרשימת גופי הטרור
שעות ספורות לפני האיום, נשיא ארצות הברית ברק אובמה התייחס למתקפת ההאקרים על חברת "סוני" ואמר כי לא מדובר ב"אקט של מלחמה" אלא ב"מעשה של סייבר ונדליזם". "זו הייתה מתקפה יקרה מאוד, אנו מתייחסים לנושא ברצינות רבה ונגיב בהתאם", הדגיש אובמה בריאיון ל-CNN.
לדבריו, אחת הפעולות שארצות הברית שוקלת לנקוט בתגובה היא השבתה של קוריאה הצפונית לרשימת המדינות התומכות בטרור. - ממנה הוצאה בשנת 2008 על ידי הנשיא הקודם ג'ורג' בוש. מספר שעות קודם לכן פורסם כי ארצות הברית ביקשה את עזרתה של סין בהתמודדות עם מתקפת ההאקרים. "דנו בנושא עם הסינים כדי לחלוק עמם מידע ולבקש מהם שיתוף פעולה", אמר בכיר בממשל אובמה. "הסכמנו כי ביצוע מתקפות הרסניות במרחב הקיברנטי נוגד כל נורמה של התנהגות סייבר ראויה".
אמש קראה קוריאה הצפונית לארצות הברית לפתוח בחקירה משותפת בעקבות מתקפת ההאקרים על חברת "סוני" - כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס. בהודעה שפרסם דובר מטעם הממשל בפיונגיאנג, נמסר כי האשמות ה-FBI לפיהן קוריאה הצפונית מאחורי המתקפה הן חסרות שחר. עוד הוסיף הדובר כי במדינה והממשל בוושינגטון יסרב להצעה לקיים חקירה משותפת - יהיו לכך "השלכות חמורות".
פעולת הסייבר, שלוותה באיומים על פיגועים, הובילה להורדת הסרט "ריאיון סוף" מהאקרנים בארצות הברית. הסרט, שתיאר התנקשות בדיוניות בקים ג'ונג און, עורר את זעמו של הממשל הרודני - שהביע תמיכה במתקפה הווירטואלית, אך הכחיש מעורבות ישירה בפעולה.