ברשת הטלוויזיה הסעודית 'אל-ערביה' דווח היום (שישי) על הפצצה אווירית שהתרחשה הלילה במחנה המיליציות השיעיות בעירק. על פי הדיווח המחנה שהופגז הכיל טילים בליסטיים אירנים ונטען כי ההרוגים בתקיפה הם לוחמים ממשמרות המהפכה וחיזבאללה - אך אין לכך אישור ממקור אחר. ארצות הברית הודיעה כי היא אינה מעורבת בתקיפה

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בדיווח נטען: "‏מספר פעילים בחיזבאללה ובמשמרות המהפכה נהרגו לאחר שבסיס של המיליציות השיעיות במדינה הופצץ על ידי 'מטוס קרב אלמוני' במחוז סלאח א-דין שבעירק". עוד דווח כי בבסיס הוצבו טילים בליסטיים שאותן העבירו אירן לעירק לאחרונה.

נשיא אירן חסן רוחאני (צילום: AP, חדשות)
נשיא אירן חסן רוחאני|צילום: AP, חדשות

תקיפת הבסיסית בעירק הגיעה כשנה אחרי שבסוכנות הידיעות רויטרס דווח מפי גורמים מערביים כי אירן העבירה טילים בליסטיים למיליציות שיעיות בעירק שיכולים להגיע עד תל אביב, עירקיים ואירניים. המטרה על פי הדיווח היא להגן על האינטרסים האירניים במזרח התיכון, וכן להבטיח את היכולת שלה להגיב במקרה שתותקף.

הטילים הבליסטיים שהועברו למיליציות השיעיות שבהן היא תומכת בעירק, טילי זלזאל ופאתח 110 יכולים לפגוע במטרות בטווח של 200 עד 700 קילומטרים. הטילים הללו יכולים לאיים על תל אביב אם יוצבו במערב עירק והם מאיימים גם על בירת סעודיה, ריאד.

כוח חיזבאללה בגבול לבנון סוריה‎ (ארכיון) (צילום: רויטרס, חדשות)
כוח חיזבאללה בגבול לבנון סוריה‎ (ארכיון)|צילום: רויטרס, חדשות

על פי הדיווח, הצעד הזה עלול להחריף את המשבר בין טהרן לוושינגטון ולהביך את המעצמות האירופיות החתומות על הסכם הגרעין מול אירן בזמן שאלו מנסות להציל את מה שנותר ממנו.

אחד המקורות האירניים הסביר לרויטרס כי "ההיגיון במעשה הזה הוא שתהיה תכנית גיבוי למקרה שאירן תותקף". לדבריו מספר הטילים שנמסרו אינו גבוה שכן מדובר בכמה עשרות, אך הוא ציין כי המספר יכול לעלות בהתאם לצורך.

לחימה בעירק (ארכיון) (צילום: חדשות 2)
לחימה בעירק (ארכיון)|צילום: חדשות 2

כאמור, הטילים הללו עלולים לאיים על ישראל במקרה שסוללת הטילים הללו תיפרס במערב או בדרום עירק, אזורים שבהם ישנה זרוע צבאית משמעותית של אירן. לטענת חלק מהגורמים, קאסם סולימאני האחראי על כוחות הצבא האירני מחוץ לרפובליקה האסלמית אחראי בעצמו על פיקוח פרוייקט הטילים בעירק.

בעבר סירבה אירן להתייחס לנושא וטענה כי הטילים שלה הן למטרות הגנה בלבד. על ההעברה האחרונה למיליציות השיעיות סירבה אירן להגיב, וכך גם הממשלה והצבא בעירק.