אסי בן מוש (ארכיון) (צילום: התקשרות הקולומביאנית, חדשות)
אסי בן מוש (ארכיון)|צילום: התקשרות הקולומביאנית, חדשות

בסוף השבוע פשטה משטרת קולומביה על רשת סחר בנשים למטרות תיירות מין שפעלה בעיר קרטחנה, והעסיקה בין היתר גם נערות בגיל 16 ולמטה מכך. בין החשודים בהשתייכות לרשת היו גם שלושה ישראליים – שני מטיילים שהייתה ברשותם כמות סמים קטנה ועוד עובד אחד. בחקירה עלה שמו של אסי בן מוש – אותו ישראלי שקולומביה גירשה לישראל בנובמבר האחרון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

צו מעצר מקומי הוצא נגד בן מוש, אולם זה, כאמור, כלל לא נמצא בימים אלה בקולומביה. משכך, העביר התובע הכללי של קולומביה את שמו של בן מוש לאינטרפול כדרוש לחקירה, וכן ביקש לקבל כל מידע קיים לגבי מיקומו ומעשיו. אולם עורך דינו של הישראלי, איתן און, מזכיר כי מרשו לא שוהה במדינה כבר שמונה חודשים, ולדבריו המלון שבבעלותו מושכר ומופעל בימים אלה על ידי גורמים אחרים.

עו
עו"ד איתן און|צילום: חדשות

בנובמבר האחרון גורש בן מוש לישראל, לאחר שנעצר במדינה על עבירות סמים ושידול לזנות. על פי השלטונות, עסקיו של בן מוש נפרסו גם למקסיקו, ברזיל ואקוודור אך עיקר עבודתו הייתה בקולומביה שם ניהל את מלון "בנג'ימן" שקיבל את הכינוי "ישראל הקטנה". בן מוש הציע שם תיירות לא חוקית לזרים עם דגש על "חיילים ישראלים לשעבר".

"המלון שלו הפך לבונקר, מקום לינה עבור בני ארצו של בן מוש, רבים מהם יוצאי צבא שהגיעו לחופשה", פורסם בתקשורת המקומית, שסיפרו גם שכל ההיתרים החוקיים להקמת המלון התקבלו כחוק. כבר בחודש פברואר 2017 הגיעו דיווחים קשים על האווירה בעיר. "חיילים ישראלים משוחררים הפכו את כפר הדייגים הקולומביאני למרכז של סמים וסקס", טענו אז בכפר. עם גירושו של מוש, הביעו התושבים אושר מההחלטה לגרש את בן מוש. "סוף סוף נפסקה האנרגיה הרעה הזו", סיפר אחד התושבים. "הוא ערער את הסדר החברתי שלנו".

תושבים אחרים כלל לא מנסים להיות מנומסים והציגו את בן מוש כנבל שהטיל רוח רעה על העיר. "עם עזיבתו, הכפר טגאנגה זכה בגדול, זהו הקץ לנבל ", סיפר אחד התושבים הוותיקים בעיר. "גירוש האזרח הישראלי הוא התחלה חדשה לטגאנגה".