שירותי הבריאות הקנדיים יחד עם שירותי הרווחה הכשירו אמש (רביעי) אצטדיון אולימפי לקליטת מבקשי מקלט בעיר מונטריאול. כמות הולכת וגדלה של פליטים מגיעה מארצות הברית לקנדה, ולאחרונה שירותי הרווחה החלו לטעון כי אינם מסוגלים לעמוד בקצב הביקוש לדיור. ראש העיר במסר חד משמעי לפליטים (ולנשיא טראמפ): "אתם יכולים לבנות על העיר שלנו".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הצלב האדום של קוויבק יחד עם שירותי הרווחה המקומיים פתח באצטדיון האולימפי במונטריאול מחנה למבקשי המקלט המובאים אליו באוטובוסים, לאחר שחצו את הגבול עם ארצות הברית. הפליטים ישוכנו באופן זמני באצטדיון שנבנה בשנת 1976 לרגל המשחקים האולימפיים שהתקיימו במדינה. בשנים האחרונות משמש האצטדיון כמקום לאירועים ולקונצרטים גדולים.
פרנסיס דופיוס, ראש הארגון הממשלתי לטיפול במבקשי מקלט, סיפרה כי המספרים רק הולכים ועולים. "אנחנו ממש נמתחים, זה הרבה יותר מכל מה שראינו בעבר", אמרה. יותר מ-4,300 בני אדם חצו את הגבול מארה"ב לקנדה בשנה האחרונה במטרה לקבל מעמד של פליט. רובם הגדול הגיע לאזור קוויבק, כך על פי נתונים שפרסמה הממשלה.
90% מהפליטים שישוכנו באצטדיון מקורם בהאיטי. הפליטים הגיעו לארצות הברית לאחר רעידת האדמה הקשה שפקדה את מדינתם ב-2010, ועתה מעמדם כמבקשי מקלט עומד להסתיים. כ-60 אלף פליטים מהאיטי שחיים בארה"ב חוששים כי יישלחו בחזרה למולדתם מוכת האסונות.
"הם חושבים שממשל טראמפ יגרש אותם והם לא מוכנים לקחת את הסיכון הזה", הסבירה דופיוס. לאחר שכל המקלטים בעיר אוכלסו עד אפס מקום הוחלט לפתוח את האצטדיון לכ-450 פליטים למשך כמה חודשים.
ראש עיריית מונטריאול דניס קודר, שהתבטא בעבר נגד מדיניות טראמפ, ברך את מבקשי המקלט ואמר כי הם יכולים לבנות על העיר שלו. ראש העיר מסר כי 2,500 מבקשי מקלט הגיעו לעיר רק בחודש האחרון. "דאגה לפליטים היא מחווה הומניטרית", צייץ ראש העיר בטוויטר.