צ'אן הון מנג לפני הדוכן שלו בסינגפור (צילום: רויטרס)
צ'אן הון מנג לפני הדוכן שלו בסינגפור|צילום: רויטרס

אחד מהעיטורים החשובים ביותר בעולם אוכל הגורמה הוא כוכב מישלן, שמוענק למסעדות שמגישות את המאכלים הכי מיוחדים בעולם. הענקת כוכב מישלן למסעדה משנה את מעמדה לחלוטין. לכן זה מפתיע עוד יותר שאחד מהכוכבים האחרונים הוענק דווקא למוכר של אוכל רחוב מסינגפור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

צ'אן הון מנג מכין כבר 35 שנים עוף ונודלס עם רוטב סויה, בדוכן שלו בסינגפור, אליו משתרך כל יום תור ארוך של סקרנים. המנה שלו עולה רק שני דולרים, מה שהופך אותה למנה בעלת כוכב המישלן הזולה בעולם.

מנג לא ציפה לכבוד הזה, וכשהתקשרו אליו כדי להזמינו לארוחת הערב המסורתית של מדריך המסעדות היוקרתי, הוא חשב שמדובר בבדיחה. ולמרות זאת, הוא ממשיך לעבוד 17 שעות בכל יום בדוכן הקטן שלו, בו הוא מוכר 180 עופות בכל יום.

מדובר במוכר אוכל הרחוב השני שקיבל את העיטור המוכבד הזה - הראשון היה השף טאנד צ'אי סנג, גם הוא מסינגפור, שמכר מנת נודלס ובשר חזיר.