פולארד נענה בשלילה: בפעם השנייה נדחה אמש (חמישי) ערעורו של ג'ונתן פולארד נגד תנאי השחרור המגבילים שהוטלו עליו עם שחרורו מהכלא האמריקני. בית המשפט המחוזי בניו-יורק דחה בפעם השנייה את עתירתו של המרגל הישראלי ג'ונתן פולארד. את העתירה הקודמת הגיש פולארד יום לאחר שחרורו בחודש נובמבר האחרון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
עורך דינו של פולארד, אליוט לאוור, עתר נגד התנאים המגבילים שהוטלו על פולארד, בהם ענידת אזיק אלקטרוני וניטור של מחשבו של האישי, בטענה שפולארד אינו מהווה יותר סיכון כיווון שאחרי 30 שנים המידע שיש ברשותו אינו רלוונטי ושההגבלות שוועדת השחרורים הטילה עליו הן "שרירותיות לחלוטין".
השופטת קתרין פורסט, דחתה כאמור את העתירה בנימוק שלמרות הזמן שעבר פולארד עדיין יכול להוות איום על ארה"ב, שכן הכריז בעבר על רצונו לשוב לישראל ושהמסמכים שחשף בעבר עדיין מוגדרים כסודיים ביותר.
ג'ונתן פולארד, אסיר מספר 09185-016, ריצה מאסר עולם לאחר שהואשם בריגול חמור למען ישראל בשנות ה-80. לאחר שמעסיקיו של פולארד החלו לחשוד בו, ה-FBI פתח בחקירה, וב-21 בנובמבר 1985 פשטו סוכני FBI על ביתם של ג'ונתן ואן פולארד.
השניים נמלטו לשגרירות הישראלית בוושינגטון, בתקווה למצוא מקלט - אלא שכניסתם לשגרירות נמנעה. מפעילו של פולארד, אביאם סלע, הורשה להיכנס לשטח השגרירות - וכך נמלט מרשויות המשפט האמריקניות. פולארד הועמד לדין בפני בית משפט אמריקני שהרשיע אותו בריגול עבור מדינה ידידותית וגזר עליו מאסר עולם - זאת למרות שישראל השיבה את המסמכים ואף סייעה בגיבוש עסקת טיעון שנדחתה על ידי בית המשפט.
במהלך שנותיו הרבות בכלא חזר פולארד בתשובה ומצבו הרפואי הידרדר. בצל המחאות הציבוריות לשחרורו, הוא קיבל אזרחות ישראלית ב-1996 ולאחר מכן ממשלת ישראל הכירה רשמית בפעולתו עבורה. בשנת 2014 דווח כי פולארד עשוי להשתחרר במסגרת הסכם ביניים בין ישראל לרשות הפלסטינית, אך היוזמה לא יצאה אל הפועל עד שלבסוף שוחרר בנובמבר 2015.