אחרי שהעננה הוסרה מעליה - קלינטון מביעה סיפוק, וממשיכה במסע לעבר הבית הלבן: המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב, הילרי קלינטון, הגיבה הערב (שלישי) להחלטת ה-FBI שלא להמליץ על העמדתה לדין בפרשת המיילים - ואמרה כי היא מתמקדת בלהמשיך במירוץ לעבר היבחרה לתפקיד הנשיאה הבאה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"זו הייתה שגיאה להשתמש בתיבת הדואר האישית שלי", מסר דוברה של קלינטון הודעה בשמה, זאת לאחר שהועברה עליה ביקורת חריפה על השימוש בתיבת הדואר האישי להעברת הודעות מסווגות, והוסיף בשמה כי היא "שמחה על כך שהפרשה הזו הסתיימה".
הדברים נמסרו בשמה של קלינטון, בזמן ששהתה באייר פורס 1 - המטוס הנשיאותי, זאת לאחר שהנשיא המכהן, ברק אובמה, התלווה אליה לכנס בחירות בצפון קרוליינה בפעם הראשונה מאז החלה את הקמפיין לנשיאות.
המועמד הרפובליקני, דונלד טראמפ, לא עבר בשתיקה על ההחלטה שלא להמליץ על הגשת כתב אישום נגד קלינטון - וגם על כך שהנשיא אובמה התלווה אליה וצייץ בזעם: "ראש ה-FBI אמר שהילרי סיכנה את הביטחון הלאומי שלנו - ולא המליץ על אישום. וואו!", כשהוא מוסיף את ההאשטאג "מערכת מושחתת".
"קלינטון נהגה ברשלנות, אך אין מקום להגשת כתב אישום"
ראש ה-FBI ג'יימס קומי קבע היום (שלישי) כי אין מקום להגיש כתב אישום נגד קלינטון בפרשת המיילים המסווגים. קומי קבע שקלינטון קיבלה ושלחה מיילים שהכילו מידע בסיווג "סודי ביותר" לפחות ב-8 מקרים, אך טען כי אין בכך די כדי להגיש נגדה כתב אישום.
לדבריו לא לא היתה כוונת זדון במעשיה, ואין סימנים לפגיעה בפועל מצד האקרים. יחד עם זאת, ציין קומי כי קלינטון נהגה ברשלנות ובחוסר זהירות במהלך כהונתה כמזכירת המדינה בקדנציה הקודמת של הנשיא אובמה.
"מדובר בפרשה מורכבת יותר מכפי שנראה", הסביר קומי. "קלינטון השתמשה במספר שרתי דואר אלקטרוני שהיו בלתי מאובטחים, והעבירה מידע דרכם באמצעות מספר מכשירים סלולריים". בנוסף, הסביר קומי, קלינטון ועובדיה נהגו למחוק את היסטוריית ההודעות בשרתים הללו באופן תקופתי, למרות שהדגיש שהדבר נעשה בחלק משיטת העבודה ולא מתוך כוונה להשמיד ראיות.
"הראיות מצביעות על כך שאדם סביר במצבה של קלינטון או עובדיה היה צריך לדעת שמערכת בלתי מסווגת אינה מתאימה להעברת המידע שהועבר בשרתים", אמר קומי. הוא הוסיף כי המידע יועבר להמשך טיפול במשרד המשפטים האמריקני, שאמר בשלב מוקדם יותר בחקירה כי יקבל כל המלצה של הבולשת הפדרלית.
הסוגיה המרכזית שנבחנה בפרשה היא האם קלינטון השתמשה במחשבה האישי להתכתבות בחשבון דוא"ל ששימש אותה בתפקיד מזכירת המדינה. מטרת השימוש המדובר במהלך 2009 הייתה התכתבות עם מנהיגים זרים וגורמים נוספים הקשורים בעבודת משרד החוץ האמריקני באותה עת.