שר האוצר של יוון יאניס וארופקיס התפטר היום (שני) מתפקידו. לדבריו, הוא עשה זאת כדי להסיר את המכשול העיקרי, הוא עצמו, בדרך לעסקה של הרגע האחרון. ההחלטה גם עשויה לשמור את אתונה בגוש האירו, אחרי שהיוונים הצביעו נגד תנאי הצנע של החילוץ. "משאל העם שנערך ב-5 ביולי ייכנס לספרי ההיסטוריה כרגע ייחודי שבו מדינה קטנה באירופה גברה על נטל החובות", כתב וארופקיס בחשבון הטוויטר שלו.
"זמן קצר לאחר היוודע תוצאות משאל העם, נודע לי כי כמה מהמשתתפים האירופים מעדיפים שאיעדר מהפגישות", הוסיף שר האוצר המתפטר. "ראש הממשלה אמר כי עזיבתי את משרד האוצר תעזור לו להשיג הסכם".
וארופקיס, הכלכלן בעל השקפת העולם המרקסיסטית, הכעיס את שותפיו לשיחות מהאיחוד האירופי עם הסגנון הבלתי שגרתי שלו, ההרצאות הממושכות שלו וההאשמות כלפי הנושים של יוון ב"טרור". בהודעת ההתפטרות שלו הוא כתב: "אני אענוד את שנאת הנושים בגאווה".
באירופה לא מוכנים יותר לשבת עם השר שלובש טי-שרט ומדבר על שוויון. עמיתיו מהיבשת גם לא מוכנים לשמוע על תאוריות הקשר בין ההון והשלטון, אבל ביוון רואים בו היום גיבור ומעריצים את הקרבתו. הוא הבטיח ליוונים שניתן להגיע לעסקה טובה יותר מהאיחוד אם הם יצביעו נגד צעדי הצנע שמכתיבים הנושים.
אחרי חמש שנים של משבר כלכלי ואבטלה של יותר מ-20%, וארופקיס הצית תקווה בלבם של רוב היוונים, אבל עכשיו הוא יסתפק בתמיכה מבחוץ. "אתמוך לגמרי בראש הממשלה, בשר האוצר החדש ובממשלה שלנו", הוא הבהיר. כעת ראש הממשלה השמאלנית אלקסיס ציפראס הוא זה שצריך לנסות להגיע לפשרה של הרגע האחרון עם מנהיגי אירופה.
באתונה הבנקים סגורים, בכספומטים אוזלים השטרות והמדינה קרובה לאפיסת כוחות. גורלה של יוון נתון במידה רבה בידיו של הבנק המרכזי של אירופה ושל קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, וורופקיס, יקבל את העדכונים בטוויטר וכנראה יוכל עכשיו רק לייעץ ולצייץ.