אובמה בדרך לאישור ההסכם עם אירן: ברברה מיקולסקי, סנאטורית דמוקרטית ממרילנד, הודיעה היום (רביעי) על תמיכתה בהסכם הגרעין עם אירן - והעניקה בכך לאובמה את מספר הקולות הדרוש לאישור העסקה בקונגרס. כעת, מתנגדי ההסכם לא יוכלו להשיג את הרוב הדרוש (67%) כדי לעקוף את הווטו של הנשיא אובמה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אף הסכם לא מושלם, במיוחד לא הסכם עם האירנים – אבל הגעתי למסקנה שההסכם הוא הדרך הטובה ביותר למנוע מאירן פצצה גרעינית ולכן אתמוך", הסבירה מיקולסקי. מזכיר המדינה האמריקני בירך על התמיכה: "הסנקציות לבדן לא השיגו את המטרה – ההסכם הוא מקיף ואמין ואפקטיבי". קרי הוסיף כי הממשל האמריקני ימשיך לגייס עוד תומכים: "יש לנו 34 סנאטורים בעד ההסכם, אבל זה לא מספיק – אנחנו רוצים להמשיך ולשכנע עד הרגע האחרון".
עוד הבטיח קרי כי אירן לא תצליח להונות את הפיקוח של המעצמות. "ההסכם נתמך על ידי הקהילה הבינלאומית כולה חוץ ממדינה אחת", אמר קרי בהתייחסותו לישראל, "אני משוכנע שישראל תהיה בטוחה יותר, אנחנו נשתף פעולה נגד הטרור והתוקפנות. אף אחד לא דואג לישראל יותר ממנו".
אתמול הודיעו הסנאטורים בוב קייס וכריס קונס, שידועים בקו התקיף שנקטו עד כה נגד אירן, שיתמכו בהסכם בהצבעה המכריעה בקונגרס. "אני אתמוך בעסקה כי היא מאפשרת לנו להגביל את תכנית הגרעין של אירן ל-15 השנים הקרובות עם תמיכה מלאה של הקהילה הבינלאומית", הצהיר קונס בנאום פומבי.
קייס הדגיש כי למד את כל פרטי ההסכם, והחליט לתמוך רק על סמך ניתוח קפדני של הניסוח המשפטי: "העסקה מציבה הגבלות נוקשות על תכנית הגרעין האירנית, דורשת פיקוח עוצמתי ומעניקה הקלות זמניות בלבד בתמורה לצעדי הווידוא של אירן. הוא גם יהפוך את ישראל לבטוחה יותר".
קרי שלח היום מכתב לכל חברי הקונגרס והדגיש את המחויבות של ארצות הברית לביטחונן של ישראל ומדינות המפרץ. "אני מאמין שללא ההסכם, המזרח התיכון יהיה בדרך למרוץ חימוש אמיתי", הסביר היום קרי. "ללא הסכם, אנחנו יודעים לאיזה כיוון אירן תצעד".
עד כה 34 מחברי הסנאט, מתוכם 32 דמוקרטים ושני עצמאים, הודיעו שיתמכו בהסכם הגרעין. שני סנאטורים דמוקרטים, בוב מננדז וצ'אק שומר, הודיעו שיצביעו יחד עם הרפובליקנים. הקונגרס חייב לדון בהסכם ולהעביר החלטה בנושא עד 17 בספטמבר, והנשיא יוכל להטיל וטו על ההחלטה.
למרות הנחיתות המספרית, מתנגדי ההסכם ממשיכים בקמפיין וטוענים כי מדובר ב"הסכם ויתורים" עם פיקוח חלקי על מתקני הגרעין. "זה הסכם חלש, צריך לדרוש מתווה טוב יותר יחד עם המעצמות", טענו בכירים במפלגה הרפובליקנית.