בכל העולם ממשיכים לעקוב מקרוב אחרי גל הפליטים האינסופי של הנמלטים לאירופה, אחרי פתיחתם הרשמית של שערי מדינות ביבשת בסוף השבוע. בנקודות שונות בדרך שעושים הפליטים נמצאים עיתונאים שמביאים את סיפוריהם האישיים ואת התמונות אל העולם כולו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהונגריה, סמוך לגבול עם אוסטריה, שוהים היום אלפי מהגרים מסוריה, מעירק, מאפגניסטן וממדינות נוספות במזרח התיכון ובאפריקה. הם שמעו על חבריהם שקיבלו אישור להמשיך מערבה, לאוסטריה עצמה ולגרמניה, והם עדיין ממתינים.
"אני רוצה אוטובוס לאוסטריה, אני רוצה אוטובוס לווינה", אומר מרוואן, סורי מחומס. "אנחנו מחפשים מונית שתוציא אותנו מכאן. נהג אחד ביקש שנשלם לו 300 אירו לאדם, 200 אירו לתינוק". גם חבריו מסתובבים ומחפשים אוטובוסים אל החופש.
תחנת ביניים
מי שהצליחו לעלות על אוטובוס הגיעו אל תחנת הרכבת בווינה - רק תחנת ביניים עבורם במסע של שבועות. הם מחכים לעלות לקרונות שייקחו אותם ליעד שקולט עכשיו את מרבית הפליטים - מינכן, גרמניה.
"הפליטים שהגיעו לכאן קיבלו מזון, מים - וחיוך", מתאר כתב SKY מארק סטון שפגש אותם בתחנה. "זה לא משהו שהיה להם בזמן שהמתינו לאישורי מעבר מהממשל ההונגרי". אישה אוסטרית מבוגרת, מלאת התרגשות, סיפרה כי מה שקורה עכשיו באירופה מזכיר לה תמונות משנות ה-40 של המאה הקודמת.
כשהרכבת מתמלאת, הבלמים משתחררים והפליטים יוצאים לתחנה האחרונה - גרמניה. שם, במינכן, זולגות מאז שעות הבקור דמעות של שמחה לקראת חיים חדשים. "הם עברו מסע של 20 יום", סיפרה בהתרגשות תושבת גרמניה שקיבלה את פניהם, "הם עברו בטורקיה, סוריה, יוון, מקדוניה, סרביה - כמעט כל אירופה. הם מאוד עייפים ומאוד שמחים להיות פה".
אות מצוקה
בתחנת הרכבת נרשמו גם פגישות מרגשות במיוחד. כך זו של אם ובתה, שתי פליטות שנפגשו לראשונה מאז עזבו בנפרד את ארצן.
השמחה וההתרגשות מאפיינות את סוף המסעות הללו, אבל לכל אורכם הם קשים ומסוכנים. תזכורת לכך התקבלה היום, כשסירת דייגים ועליה 114 פליטים סורים טבעה. הרשויות בקפריסין הצליחו להציל את הפליטים לאחר שהסירה שידרה אות מצוקה כשהייתה במרחק של 74 קילומטרים מהחוף.
בין הפליטים שהיו על הסירה - 60 גברים, 19 נשים, 30 ילדים ו-5 תינוקות. כולם מקווים לשרוד בשלום את המסע הארוך שיסתיים, הם מקווים, באוסטריה או גרמניה.